Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε λειτουργία ο νέος αξονικός του Νοσοκομείου Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 09:25 Σε λειτουργία ο νέος αξονικός του Νοσοκομείου Λαμίας

Κανονικά από την Τρίτη 9 Απριλίου η χρήση του – Έφτασαν και τοποθετήθηκαν τα κομμάτια του Μαγνητικού. Μετά το Πάσχα τα εγκαίνια και των δύο μηχανημάτων.

«Ήταν δίκαιο και επιτέλους έγινε πράξη…» μπορούμε να σημειώσουμε για την ανανέωση του ιατρικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου Λαμίας, που από την Τρίτη 9 Απριλίου χρησιμοποιεί κανονικά σε όλες τις βάρδιες τον νέο σύγχρονο αξονικό τομογράφο των 64 τομών.

Μετά τις δοκιμές και την εκπαίδευση του προσωπικού, ο αξονικός λειτουργεί κανονικά δίνοντας τη δυνατότητα στους χειριστές να παίρνουν αποτελέσματα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα όσο διαρκεί η σάρωση του μηχανήματος!

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διοικητή του ΓΝ Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά, «η εξαγωγή των αποτελεσμάτων ηχητικά θα διαβιβάζεται άμεσα στους θεράποντες ιατρούς, ενώ η οπτική απεικόνιση θα διατίθεται προς το παρόν σε φορητές δισκέτες (Cd) εωσότου ολοκληρωθεί το online σύστημα που θα λειτουργήσει για όλα τα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας και θα δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς κι αυτών των δεδομένων στους υπολογιστές των ιατρών – χρηστών».

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο μειώνονται οι χρόνοι διάγνωσης, ενώ για την ποιότητα της απεικόνισης δε γίνεται ούτε λόγος σε σχέση με το μηχάνημα του 1998 που λειτουργούσε μέχρι πριν από 15 ημέρες…

Τα ευχάριστα όμως συνεχίζονται, για το ΓΝ Λαμίας, καθώς το πρωί της Τρίτης (9/4), έφτασαν τα υπόλοιπα μέρη του συστήματος μαγνητικής τομογραφίας εντάσεως μαγνητικού πεδίου 1,5 Tesla.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε στηθεί ο κλωβός (Faraday) και πλέον συναρμολογήθηκε το σύστημα (οι φωτογραφίες βγήκαν στο σκοτάδι, καθώς το δωμάτιο δεν έχει ακόμη ρεύμα).

Οι όποιες διαδικασίες για τη λειτουργία του εδώ έχουν να κάνουν με την αρχική αδειοδότησή του, καθώς δεν έχει σχέση με τη λειτουργία των λοιπών εργαστηρίων ιατρικών απεικονίσεων.

Αντίστοιχα υπάρχει υποχρέωση για την ύπαρξη εκπαιδευμένου προσωπικού με τις ανάλογες ειδικότητες.

Πρόθεση των διοικούντων είναι και ο μαγνητικός να λειτουργήσει μέσα στο Μάιο, ώστε τον ίδιο μήνα να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και των δύο μηχανημάτων από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.