Ο Θανάσης Γιαννόπουλος απαντάει για το rebate

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 21:59 Ο Θανάσης Γιαννόπουλος απαντάει για το rebate

Η ενορχηστρωμένη επίθεση κατασυκοφάντησης και σπίλωσης πολιτικών προσώπων υπουργών της Κυβερνήσεως Καραμανλή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται είναι η στρατηγική του για να πάμε με καθαρώς πολωτικό χαρακτήρα στις προσεχείς εκλογές.

Είμαι υποχρεωμένος να σχολιάσω ότι η εδώ και μέρες αποστολή εγγράφων από την εισαγγελία διαφθοράς προς άρση ασυλίας τριών πρώην Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, ότι ευθύνονται για τη μη είσπραξη 274 εκατομμυρίων το γνωστό rebate χωρίς αυτό να τεκμηριώνεται από τα πραγματικά δεδομένα είτε συνεπεία άγνοιας ή και αβλεψίας θα ήθελα να αναφερθώ ότι επί Υπουργίας Νικήτα Κακλαμάνη με Υφυπουργό εμένα έγινε η πρώτη μείωση κατά 20% της τιμής των γενοσήμων φαρμάκων από τα πρωτότυπα και με το Ν. 3408/2005 ΦΕΚ 272/4-11-2005 παρ. 3, αρθρ. 13 θεσπίζεται η επιστροφή χρηματικού ποσού (rebate) προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς από τις φαρμακευτικές εταιρείες ως η διαφορά μεταξύ της ανώτατης ασφαλιστικής τιμής και της καθαρής τιμής κάθε φαρμακευτικού προϊόντος επί τη ποσότητα του φαρμακευτικού προϊόντος που αποδεδειγμένα διατέθηκε σε ασφαλισμένους κάθε ασφαλιστικού ταμείου.

Η διάταξη αυτή δεν ήταν αμέσου εφαρμογής αλλά έπρεπε να εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση 4 συναρμόδιων υπουργείων. Εκδόθηκε η ΚΥΑ 42000/14734/532/2008η οποία προσβλήθηκε στο ΣτΕ το 2008 με αίτηση της εταιρείας ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ αλλά και αιτήσεις άλλων εταιρειών. Ακυρώθηκε από το ΣτΕ η ως άνω ΚΥΑ με την απόφαση 4204/2012 Ολομέλειας του ΣτΕ.  Στο πλαίσιο αυτών των αποφάσεων εκδόθηκε και η απόφαση με αριθμό 4206/2012 που αφορούσε αίτηση ακύρωσης του ΣΦΕΕ. Το μέτρο δεν εφαρμόσθηκε.

Αυτή είναι η αλήθεια και οι βαρύγδουπες δηλώσεις στελεχών της Κυβέρνησης γίνονται από άγνοια ή αλαζονική κακοήθεια.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση