Στον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας ο Θύμιος Καραΐσκος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 08:51 Στον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας ο Θύμιος Καραΐσκος

Υγεία πάνω απ’ όλα...

Σήμερα συναντηθήκαμε με τον Ιατρικό σύλλογο Φθιώτιδας.

Οι επιπτώσεις που έχει η κρίση στην κοινωνία δεν θα μπορούσε να αφήσει χωρίς επιπτώσεις τον τομέα της υγείας.

Οι σημαντικές αλλαγές που επέβαλε η νέα οικονομική κατάσταση των πολιτών, η αναδιάταξη στις προτεραιότητες, συσσωρεύει συνέπειες στον τομέα της υγείας.



Αν προσθέσουμε και τις επιπτώσεις στον τομέα της υγείας, μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της αντίστασης που χρειάζεται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για να αντιμετωπιστούν τα απόνερα αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία οκταετία ήταν αυτοί που «μπήκαν μπροστά» για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και το κυριότερο ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν όπου υπήρξε πραγματική ανάγκη.

Γι’ αυτή τους την προσφορά θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω. Σήμερα συζητώντας μαζί τους μπορείς εύκολα να καταλάβεις τα σύγχρονα προβλήματα που επέβαλε η κρίση στον τομέα της υγείας, αλλά και τις ευθύνες που πρέπει να αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να παρέμβει ουσιαστικά.



Ο Δήμος την επόμενη ημέρα δεν μπορεί να μένει αδιάφορος. Οφείλει να μελετήσει την αναδιάταξη του τομέα της υγείας και της πρόνοιας και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προσκλήσεις, με την χρήση και της τεχνολογίας.

Ένας τομέας που οι πολίτες έχουν απόλυτη ανάγκη. Σχεδιάζουμε λοιπόν μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο τα αναγκαία και αποτελεσματικά βήματα. Ο διάλογος, η συνεργασία και οι συνέργειες είναι και εδώ προτεραιότητά μας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση