Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρεις νέοι μόνιμοι Ιατροί στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 19:29 Τρεις νέοι μόνιμοι Ιατροί στο Νοσοκομείο Λαμίας

Τη συγκεκριμένη περίοδο το ενδιαφέρον του κόσμου γύρω από το Νοσοκομείο Λαμίας επικεντρώθηκε – όχι άδικα – στην αντικατάσταση του παμπάλαιου αξονικού τομογράφου και στην έλευση επίσης του συστήματος μαγνητικής τομογραφίας.

Ωστόσο πίσω από τα μηχανήματα, υπάρχουν άνθρωποι και ένα από τα χρόνια προβλήματα όχι μόνο του Νοσοκομείου Λαμίας, είναι η υποστελέχωση των νοσηλευτικών καταστημάτων.

Έτσι η είδηση ότι στο διάστημα τοποθέτησης, συναρμολόγησης και λειτουργίας του νέου αξονικού, έπιασαν δουλειά τρεις νέοι μόνιμοι γιατροί, μόνο ως ευχάριστη μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Έτσι την πρωταπριλιά μαζί με τις πρώτες δοκιμές του νέου αξονικού, ορκίστηκε ο ιατρός Μαρκόπουλος Σάββας, που διορίστηκε σε θέση Επιμελητή Β΄ Νευροχειρουργικής, κλάδου ειδικευµένων ιατρών ΕΣΥ επί θητεία.

Το νευροχειρουργικό τμήμα στελεχώνεται πλέον με 4 Ιατρούς.

Δύο ημέρες αργότερα ορκίστηκε η ιατρός Χατζηεµµανουήλ Κωνσταντίνα που διορίστηκε σε θέση Επιμελητή Β΄ Παιδιατρικής.

Με την προσθήκη της κας Χατζηεμμανουήλ, καθώς και με την σύμβαση ιδιωτικού δικαίου που υπέγραψε στις 4/4/19 η ειδικευόμενη ιατρός Ψαρράκου Ιωάννα-Σοφία (διάρκειας μέχρι 4/10/2020), το Παιδιατρικό Τμήμα στελεχώνεται με έξι (6) μόνιμους και πέντε (5) ειδικευόμενους Ιατρούς.

Αναφέρουμε τους παραπάνω αριθμούς, καθώς το 2016 η μη λειτουργία της Παιδιατρικής είχε προκαλέσει ακόμη και την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Τέλος την Τετάρτη 10/4/2019, ανέλαβε υπηρεσία η Μπλάνη Βαγιούλα μόνιμος υπάλληλος του κλάδου ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας, με βαθμό Γ΄ του ΚΥ Αλεξανδρούπολης η οποία μετατάχθηκε σε κενή οργανική θέση του κλάδου ιατρών ΕΣΥ , με ειδικότητα Δερματολογία-Αφροδισιολογία, του ΓΝ Λαμίας και κατατάχθηκε στο βαθμό Επιμελητή Β΄.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ευάγγελου Χατζημαργαρίτη με την κα Μπλάνη «θα μπορέσουμε να επαναλειτουργήσουμε άλλο ένα - για πολλά χρόνια - κλειστό τμήμα του Νοσοκομείου, το Δερματολογικό».