Ανοιχτή επιστολή του προέδρου της Ένωσης Πυροσβεστών Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 17:51 Ανοιχτή επιστολή του προέδρου της Ένωσης Πυροσβεστών Στερεάς

Για τις επερχόμενες εκλογές 4-5 Μαΐου…

Συναδέλφισσα και συνάδελφε, καθημερινά  βρίσκεσαι σε αγώνα επιβίωσης.

Σκοπός σου η υπεράσπιση και η προσπάθεια να περιφρουρείς και να διαφυλάττεις τη ζωή και την περιουσία των πολιτών της πατρίδας μας, χωρίς καμία διάκριση ακόμη και όταν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν και είναι ενάντια στο έργο σου, εσύ μάχεσαι και μένεις προσηλωμένος στο καθήκον σου. Ακόμα και όταν καταπατώνται τα δικαιώματα σου, εσύ αρνείσαι επίμονα να αποχωρήσεις από την μάχη, μένεις με όσα μέσα διαθέτεις με όποιες δυνάμεις σου έχουν απομείνει, κάνοντας πάντα αυτό που πρέπει .

Το πυροσβεστικό επάγγελμα δεν είναι ένα οποιοδήποτε επάγγελμα. Αν όχι όλες, τις περισσότερες φορές, όχι απλά αγγίζει αλλά υπερβαίνει τα όρια του καθήκοντος.

Σύμφωνα με το καταστατικό της, η Ένωση μας έχει ως σκοπούς:

 1.- Την προαγωγή και εξύψωση του επαγγελματικού, κοινωνικού και πολιτιστικού επιπέδου των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος που αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.

 2.- Την μελέτη, προστασία και προαγωγή των οικονομικών συμφερόντων των μελών του, των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των νομίμων δικαιωμάτων τους.

 3.- Την ανάπτυξη και σύσφιξη των συναδελφικών δεσμών μεταξύ των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος και αλληλεγγύη με τους Δημόσιους υπαλλήλους και όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων της Χώρας και την εξυπηρέτηση των δεσμών αυτών.

Πρωταρχικός λόγος για κάποιον που θέλει να λέγεται ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ είναι να μάχεται με όλη του την γνώση και την δύναμη για να επιλύσει οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. Πιστεύω στον υγιή και δυναμικό συνδικαλισμό και νομίζω πως είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να σηκώνουμε στις πλάτες μας με υπευθυνότητα και προσήλωση το βάρος αυτό και να σταθούμε στο πλάι σου.

Συνάδελφε δώσε μας ξανά την δύναμη να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε πριν από 5 χρόνια και να είσαι βέβαιος ότι καμία ψήφος δεν θα πάει χαμένη. 

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα με παρακαταθήκη την υπεύθυνη και δυναμική  του παρουσία στους αγώνες μπορεί με τη μαζική συμμετοχή όλων σας να καταφέρει να σβήσει την πυρκαγιά που, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, καίει τη ζωή μας. 

Είναι καθήκον μας να σβήσει αυτή η πυρκαγιά και να επανέλθει η κανονικότητα στην ζωή των πυροσβεστών και των οικογενειών τους και για αυτό θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Απευθυνόμενοι γενικά στους συναδέλφους μας υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος τους καλούμε να εγγραφούν όλοι ως μέλη στην Ένωση μας και να παίρνουν μέρος σε όλες της τις διαδικασίες. Η παρουσία της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. έως σήμερα, είναι γεμάτη δράση με «Θερμοπύλιες» μάχες. Μάχες που εκτός από την προώθηση και γιγάντωση του συνδικαλισμού στο χώρο μας, είχαν ως αποτέλεσμα τόσο την αλλαγή και τη βελτίωση της εικόνας του Πυροσβέστη στον Έλληνα πολίτη, όσο και τη δημιουργία κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού.
Και πιστεύουμε ακράδαντα ότι αν και η «άλλη πλευρά» είχε αντιμετωπίσει το συνδικαλισμό ευθύς εξ αρχής με πνεύμα ειλικρινούς συνεργασίας, θα είχαμε πετύχει όλοι μαζί πολύ περισσότερα πράγματα.

   - Αν δηλαδή  είχε γαλουχηθεί με τα ιδανικά και τις αρετές του υγιούς συνδικαλισμού και δεν είχε επιχειρήσει στην αρχή να επηρεάσει τα συνδικαλιστικά πράγματα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας σωματείων τύπου πολιτιστικών συλλόγων.

- Αν δηλαδή αντιλαμβανόταν έγκαιρα ότι μια σύγχρονη πυροσβεστική δεν μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε ένα κλειστό οχυρό, αλλά στην ανοικτή δημοκρατική κοινωνία με συνθήκες διαφάνειας και συνεργασίας με όλους τους  συναδέλφους.

Πεποίθηση του προεδρείου είναι ότι μόνο έτσι μπορούν να δοθούν ουσιαστικές και αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα μας.

Η δική μας ευθύνη σταματά στην υπόδειξή και ανάδειξή του προβλήματος, μέσω των αγωνιστικών μας δράσεων ενώ η ευθύνη των κυβερνώντων αρχίζει με την αποδοχή του αιτήματος και στάματα μόνο με την επίλυσή του.

Εμπρός για ένα σύγχρονο και δημοκρατικό Πυροσβεστικό Σώμα στην υπηρεσία του κάθε πολίτη και του τόπου μας.  

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ                                                                    

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση