Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εσπερίδα του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς για την αποκατάσταση του Πανάγιου Τάφου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 09:09 Εσπερίδα του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς για την αποκατάσταση του Πανάγιου Τάφου

Το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς σε συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 11), εσπερίδα με θέμα: “Η αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου”.

Ομιλήτρια είναι η Αντωνία Μοροπούλου, Καθηγήτρια Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας του έργου και Πρόεδρος Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.

Πρόκειται για μοναδικό έργο, που από τη φύση του προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον. Η μελέτη, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων αφορούσαν το ιερότερο μνημείο της Χριστιανοσύνης.

Οι προκλήσεις σε ότι αφορά τη διαχείριση του έργου ήταν μεγάλες και αντιμετωπίστηκαν με την αδιάκοπτη επιστημονική τεκμηρίωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση όλων των στοιχείων, που αναδείχτηκαν κατά την πρόοδο των εργασιών.

Στα πλαίσια αυτά, η επιτυχέστατη ολοκλήρωση, με ευθύνη της ομάδας των Καθηγητών Επιστημόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, προκαλεί το ενδιαφέρον όλων.