Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εφετείο Λαμίας: Το Μάιο η απόφαση για τους Κορκονέα – Σαραλιώτη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 16:55 Εφετείο Λαμίας: Το Μάιο η απόφαση για τους Κορκονέα – Σαραλιώτη

Καταγγελίες Κωνσταντοπούλου στην τελευταία ημέρα της αγόρευσής της. Ζήτησε απονομή δικαιοσύνης για να μην υπάρξουν άλλοι Αλέξανδροι…

«Θερμή» ήταν για μία ακόμη φορά η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας στη δίκη των πρώην ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για το φόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.

Την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί η αγόρευση της συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής Ζωής Κωνσταντοπούλου, όπως και έγινε, ωστόσο η μέρα ήταν γεμάτη απρόοπτα και εντάσεις.

Έτσι η ημέρα ξεκίνησε με τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Εφετείο, με τον άγνωστο φαρσέρ να υποστηρίζει ότι εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί και στο παλαιό κτίριο των Δικαστηρίων στο κέντρο της Λαμίας.Χρησιμοποίησε μάλιστα το όνομα των "Πυρήνων της Φωτιάς" για την πράξη αυτή.

Παρά την καθυστέρηση όμως μέχρι να αποδειχθεί ότι πρόκειται για φάρσα, η δίκη ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, με τους τακτικούς δικαστές να ανακοινώνουν ότι δεν κάνουν δεκτό το αίτημα της κας Κωνσταντοπούλου για παράλληλη προβολή των εγγράφων της δικογραφίας, στοιχεία των οποίων ανέφερε στην αγόρευσή της.

Ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση, με την συνήγορο Πολιτικής Αγωγής να κάνει λόγο για φαλκίδευση της σύνθεσης του Δικαστηρίου, αφού η απόφαση ήταν αποκλειστικά των τριών τακτικών δικαστών.

Παρ’ όλα αυτά η αγόρευση της κας Κωνσταντοπούλου συνεχίστηκε κανονικά και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:30’. Υποστήριξε για μία ακόμη φορά τις θέσεις της Πολιτικής Αγωγής για καταδίκη των Κορκονέα και Σαραλιώτη σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση σημειώνοντας: «Η απονομή δικαιοσύνης και η αποκατάσταση δικαίου είναι πρόληψη για να μην υπάρξουν άλλοι Αλέξανδροι. Αν η δολοφονία του Αλέξανδρου δεν τιμωρηθεί σας λέω με ειλικρίνεια ότι θα υπάρξουν και άλλα τέτοια θύματα».

Μάλιστα η κα Κωνσταντοπούλου διάβασε ένα ιδιόχειρο σημείωμα της μητέρας του Αλέξανδρου, με λεπτομέρειες από τις τελευταίες ημέρες του 15χρονου αγοριού.

Στο Δικαστήριο παραβρέθηκαν επίσης καθηγητές του νεκρού μαθητή.

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, σειρά έχουν οι δικηγόροι των δύο κατηγορούμενων. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Βαγγέλη Ανδρούλα, και οι τρεις θα ολοκληρώσουν τις αγορεύσεις τους σε μία ημέρα, η οποία τελικά ορίστηκε την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019.

Αν το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί, η απόφαση θα έχει ανακοινωθεί πριν τις εκλογές σύμφωνα με την Πρόεδρο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.