Θα αλλάξει όνομα το ΔΑΚ Λαμίας;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 17:11 Θα αλλάξει όνομα το ΔΑΚ Λαμίας;

Ποια είναι η πρόταση της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ονοματοθεσία του ιστορικού Σταδίου.

52 θέματα θα συζητηθούν σύμφωνα με τη ημερήσια διάταξη, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων την προσεχή Τετάρτη 17 Απριλίου 2019.

Ένα από τα θέματα (υπ. Αριθμ. 5) είναι «ΠΕΡΙ ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΣΕ ΔΑΚ ΛΑΜΙΑΣ "ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ"», με εισηγητή τον Δημοτικό Σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Συλεούνη.

Προκειμένου να συμπεριληφθεί το συγκεκριμένο θέμα στην ημερήσια διάταξη υπέγραψαν 14 σύμβουλοι και συγκεκριμένα όλοι της «Κοινωνικής Συμμαχίας», οι επικεφαλής των συνδυασμών Πορτοκαλί – Σύγχρονη Πόλη και ΠΕΠΛΑ και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Κώστας Κερπινιώτης και Δημήτρης Μώρης.

Διαβάστε το κείμενο της εισήγησης:

«Αγαπητοί  συνάδελφοι, 

Η άρρηκτη σύνδεση του μαρτυρικού ήρωα  Αθανάσιου Διάκου με την περιοχή μας ,  η ιστορικότητα του αθλητικού χώρου του ΔΑΚ Λαμίας  και της ομάδας του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964  που το χρησιμοποιεί διαχρονικά  ως έδρα  και έχει ως έμβλημα την μορφή του ήρωα,  επιβάλλουν την απόδοση αυτής της ονομασίας στο ΔΑΚ  έτσι ώστε να αποκτήσει "ταυτότητα".

Σημειωτέον ότι η πρόταση αυτή έχει ήδη υποβληθεί σε προηγούμενο ΔΣ από τον δημοτικό σύμβουλο της Κοινωνικής Συμμαχίας  Δημ. Συλεούνη, με θετικό αντίκτυπο. Σε αυτό επίσης συνηγορεί μεγάλη μερίδα των φιλάθλων και των χρηστών του ΔΑΚ. Επειδή το θέμα είναι ώριμο  προς συζήτηση και λήψη απόφασης (με εισηγητή τον ως άνω δημ. σύμβουλο).

Για τους λόγους αυτούς προτείνεται η  ονοματοθεσία του  Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Λαμίας  σε ΔΑΚ Λαμίας ‘’Αθανάσιος Διάκος’’». 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση