Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση Σαρακιώτη στο Διοικητή του ΕΦΚΑ για γρηγορότερη απονομή συντάξεων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 19:15 Παρέμβαση Σαρακιώτη στο Διοικητή του ΕΦΚΑ για γρηγορότερη απονομή συντάξεων

Τα προβλήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ Αγροτών Λαμίας και ΕΦΚΑ Αταλάντης, καθώς και το μείζον ζήτημα των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στις διαδικασίες απονομής σύνταξης, συζήτησε με το Διοικητή του ΕΦΚΑ Λάμπρο Σέμπο ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο κ. Σαρακιώτης επανέφερε το ζήτημα της υποστελέχωσης του Ε.Φ.Κ.Α. Αγροτών στη Λαμία, καθώς εξυπηρετεί τις πέντε περιφερειακές ενότητες της Στερεάς Ελλάδας και ο φόρτος εργασίας είναι σημαντικός. Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης κατάστασης είναι οι καθυστερήσεις πολλών μηνών στην απονομή των συντάξεων των αγροτών παρά τις κοπιώδεις προσπάθειες των αρμοδίων υπαλλήλων, όπως επισήμανε ο βουλευτής.

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης μετέφερε στον κ. Σέμπο την αγωνία πολλών συμπολιτών του, οι οποίοι έχουν προβεί σε αίτηση συνταξιοδότησης αλλά αντιμετωπίζουν σημαντικές καθυστερήσεις. Όπως τόνισε ο Φθιώτης βουλευτής: «Πρέπει να τεθεί ένα τέλος στη συγκεκριμένη αδικία, καθώς πρόκειται για πολίτες, που κατέβαλαν κανονικά επί δεκαετίες τις εισφορές τους και συχνά πλέον αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες αναμένοντας την απονομή της σύνταξής τους».