Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητροπολίτης Νικόλαος: Θα ανοίξουν όλες οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 16:37 Μητροπολίτης Νικόλαος: Θα ανοίξουν όλες οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σε χωριά που δεν υπάρχει ιερέας η Ανάσταση θα τελεστεί στις 10:00’ μμ.

Σύσκεψη υπό την προεδρία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ. Νικόλαου, με τη συμμετοχή των Αρχιερατικών Επιτρόπων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Πνευματικού -Διοικητικού Κέντρου.

Θέμα της η κατάρτιση προγράμματος ώστε να μη χαθεί ιερή ακολουθία της Μεγάλης Εβδομάδας σε καμία ενορία ακόμη και στις κενές. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Μητροπολίτη και των 14 Αρχιερατικών Επιτρόπων οι Εφημέριοι των ορεινών περιοχών θα τελέσουν διπλές ή ακόμη και τριπλές ακολουθίες, ώστε σε κάθε χωριό να ακουστούν οι καμπάνες.

Επίσης οι ιερείς των μεγάλων ενοριών θα επωμιστούν μόνοι τους την εξυπηρέτηση χιλιάδων πιστών για τη Θεία Κοινωνία. Ο Σεβασμιότατος σημείωσε επίσης ότι η πρώτη Ακολουθία θα αρχίζει στις 6 το απόγευμα και η δεύτερη στην Ενορία τους στις 8, ώστε καί οι πρώτοι νά χουν την άνεση χρόνου να συμμετάσχουν.

Επίσης, ἡ Ανάσταση στο πρώτο χωριό θα γίνει στις 10 το βράδυ και στό δεύτερο κανονικά στις 12, με την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. «Αξίζει χάριν του Χριστού και του λαού να κοπιάσωμε και κακοπαθήσωμε αυτές τις ημέρες», σημείωσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας.

Μάλιστα από την Μητρόπολη Φθιώτιδας αναφέρεται και η άποψη ότι του Υπουργείο Παιδείας φανερώνει τη διάθεση να περιορίσει τον αριθμό των Εφημερίων, κάτι που θα έχει ως συ6νέπεια να κλείσουν κι άλλες ενορίες.