Ο καιρός μέχρι και το Πάσχα...

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 08:30 Ο καιρός μέχρι και το Πάσχα...

Άνοδος της θερμοκρασίας, αραιές συννεφιές, λασποβροχές και σενάρια για άστατο καιρό.

Με αραιές συννεφιές κατά διαστήματα πιο πυκνές, ασθενείς ανέμους, αυξημένη υγρασία και θολή ατμόσφαιρα λόγω μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης, θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα στη Φθιώτιδα, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα και το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.

Η μεταφερόμενη σκόνη θα έχει ως αποτέλεσμα να πέσουν λασποβροχές τοπικά, κυρίως την Μ. Τρίτη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ωστόσο λόγω της συννεφιάς δε θα ανέβει πάνω από τους 20 βαθμούς.

(Ενδεικτικός  χάρτης πρόγνωσης συγκέντρωσης σκόνης για το μεσημέρι της Μ. Τρίτης. Η Αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένη από το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας έως και την Μ. Πέμπτη)

Την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο οι συννεφιές θα διαλυθούν και η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο, φτάνοντας περίπου τους 25 βαθμούς.

Με βάση τα τελευταία προγνωστικά, ανήμερα το Πάσχα καθώς και την Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα διατηρηθεί καλός χωρίς βροχές, ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Κάποια σενάρια για άστατο καιρό με βροχές υπάρχουν για τη Βόρεια Ελλάδα, περισσότερα όμως θα γνωρίζουμε τα επόμενα 24ωρα.

Γενική πρόγνωση

Την Μ. Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα δώσουν τοπικές λασποβροχές στα ηπειρωτικά. Οι ΝΑ άνεμοι θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Μ. Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές λασποβροχές, ενώ στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι-απόγευμα. Οι ΝΑ άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημεριανές-απογευματινές θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οι οποίες το Μ. Σάββατο θα δώσουν πρόσκαιρες μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις και δε θα ξεπεράσουν τα 5-6 μποφόρ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση