Σταθερά στην 4αδα η Φθιώτιδα για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση μετά οινοπνεύματος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 08:03 Σταθερά στην 4αδα η Φθιώτιδα για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση μετά οινοπνεύματος

6.579 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια την τελευταία εβδομάδα…

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «παράβαση της εβδομάδας», από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια, με τα αποτελέσματα να είναι για μία ακόμη φορά αποκαρδιωτικά.

Παρά τους ελέγχους και τις χιλιάδες βεβαιωμένες παραβάσεις, δυστυχώς εξακολουθούμε να κινούμαστε με υπερβολική ταχύτητα στους δρόμους και πολλές φορές υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Συγκεκριμένα την εβδομάδα 15 με 21 Απριλίου, 1.211 συνεργεία της Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, «δίνοντας προτεραιότητα» στις παραπάνω παραβάσεις. Ελέγχθηκαν συνολικά 28.426 οχήματα και βεβαιώθηκαν 6.579 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος!

Μέσα στις πρώτες περιοχές με πλήθος παραβάσεων, ήταν για μία ακόμη φορά η Φθιώτιδα. Συγκεκριμένα βρέθηκε στην 4η θέση με 305 παραβάσεις πίσω μόνο ουσιαστικά από την Πιερία που είχε 333 και ενώ στις δύο πρώτες θέσεις είναι Αττική (852) και Θεσσαλονίκη (360).

Για την ιστορία την 6αδα των παραβατών έκλεισαν οι περιοχές της Κορινθίας (275) και του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) (271).

Όπως τονίζουν από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, «οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση