Τι έδειξε η πρώτη δημοσκόπηση για το Δήμο Λαμιέων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 15:37 Τι έδειξε η πρώτη δημοσκόπηση για το Δήμο Λαμιέων

Πως σχολιάζουν το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης στο LamiaReport ο Θύμιος Καραΐσκος και ο Νίκος Σταυρογιάννης....

Μετά την πρώτη δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παρουσιάστηκε το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας (23/4) η πρώτη δημοσκόπηση για το Δήμο Λαμιέων από την εταιρία Prorata για λογαριασμό του Star Κεντρικής Ελλάδας.

Στην πρώτη αυτή καταγραφή της πρόθεσης ψήφου του κόσμου, αποτυπώνεται ένα ξεκάθαρο προβάδισμα του Θύμιου Καραΐσκου, ο οποίος προηγείται με 18 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι του Νίκου Σταυρογιάννη που είναι δεύτερος, ενώ μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Πιο συγκεκριμένα ο Θύμιος Καραΐσκος συγκεντρώνει ποσοστό 38%, έναντι του Νίκου Σταυρογιάννη που έχει ποσοστό 20%.  Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 25%. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι σε πολύ χαμηλά μονοψήφια ποσοστά, όπως θα δείτε και στις κάρτες που ακολουθούν.

Δείτε τη σχετική κάρτα για την πρόθεση ψήφου την πρώτη Κυριακή:

Στην ερώτηση ποιον θα ψηφίσουν στο β’ γύρο, Ο Θύμιος Καραΐσκος συγκεντρώνει 48% και ο Νίκος Σταυρογιάννης 26%.

Δείτε τη σχετική κάρτα για την πρόθεση ψήφου την 2η Κυριακή:

Παρακάτω υπάρχει μια κάρτα με τα κυριότερα προβλήματα των δημοτών που παρουσιάζει ενδιαφέρον:

Η έρευνα έγινε από 12-16 Απριλίου σε δείγμα 1000 ερωτηματολογίων.

Πως σχολιάζουν τη δημοσκόπηση στο LamiaReport Καραΐσκος - Σταυρογιάννης:

Κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές απευθύνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος.

«Οι δημοσκοπήσεις είναι πάντα χρήσιμα εργαλεία γιατί αποτυπώνουν τις τάσεις που διαμορφώνονται μέσα στην κοινωνία. Η δυναμική που εμφανίζει ο συνδυασμός μας στην δημοσκόπηση που παρουσίασε χθες το STAR Κεντρικής Ελλάδας μας δίνει σίγουρα δύναμη για να συνεχίσουμε.

Όμως επιτρέψτε μου να πω πως για μένα η μεγαλύτερη δημοσκόπηση είναι αυτή που γίνεται έξω, στην κοινωνία. Εκεί που οι πολίτες καθημερινά ζητούν ουσιαστικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Ζητούν η Λαμία να βρεθεί επιτέλους στη θέση που της αξίζει.

Είναι υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε και να βαθύνουμε τον δημοκρατικό διάλογο σε όλα τα επίπεδα και να πορευτούμε με συνεργασία και συνέργειες.

Το μήνυμά μου προς όλους τους δημότες μας, είναι ένα: Να μην μείνει κανείς αμέτοχος από αυτή τη διαδικασία. Είτε μας επιλέξουν, είτε όχι, να λάβουν μέρος στις εκλογές για το Δήμο μας, να εκφραστούν, να πάρουν το μέλλον της Λαμίας στα χέρια τους».

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης ερωτώμενος από το LR για τη δημοσκόπηση είπε:

«Γνωρίζετε, ίσως καλύτερα κι από μένα, πως οι δημοσκοπήσεις δεν είναι θέσφατo. Είναι η φωτογραφία της στιγμής, αν και εφόσον τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να είναι αξιόπιστες. Η κάλπη είναι αυτή που βγάζει δημοτικά συμβούλια και δημάρχους.

Τώρα αν με ρωτάτε για τις εντυπώσεις μας, να σας πω ότι δεν ξαφνιαστήκαμε. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που έγινε από 12 – 16 Απριλίου, είχαν προαναγγελθεί (τυχαία;) από τις … 8 Απριλίου σε τοπική εφημερίδα.

Εξάλλου το μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης της Υπάτης μας απασχολεί ήδη έντονα…»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση