Επιχορήγηση των Δήμων της Φθιώτιδας για επενδυτικές δραστηριότητες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 18:19 Επιχορήγηση των Δήμων της Φθιώτιδας για επενδυτικές δραστηριότητες

Συνολικά τρία προγράμματα από το «ΦιλόΔημος ΙΙ» ύψους 240 εκατ.

Την επιχορήγηση 325 δήμων σε όλη τη χώρα για τη χρηματοδότηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων τους, ανακοίνωσε τη Μεγάλη Δευτέρα ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Τα έργα που εντάσσονται στο «ΦιλόΔημος ΙΙ» είναι συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατομμυρίων και έχουν επιλέξιμες δαπάνες κάθε είδους δράσεις που εξυπηρετούν τους αναπτυξιακούς άξονες του Προγράμματος και ειδικότερα:

• Την τοπική ανάπτυξη και την προστασία περιβάλλοντος με την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών, προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, χρηματοδότηση των σχετικών μελετών και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων.

• Τις κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες με την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών

Οι Φθιωτικοί Δήμοι θα εισπράξουν τα παρακάτω ποσά:

Το σύνολο των έργων:

Τη Μεγάλη Τρίτη ο κ. Χαρίτσης παραχώρησε συνέντευξη τύπου ανακοινώνοντας άλλα δύο προγράμματα και συγκεκριμένα, την πυροπροστασία σε σχολικές μονάδες, προϋπολογισμού 55 εκατομμύρια ευρώ και την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία σε σχολικές μονάδες που θα δώσει άλλα 35 εκατομμύρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com