Είχε ρημάξει τα σπίτια στη Φθιώτιδα ο δολοφόνος του Σταματιάδη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 11:54 Είχε ρημάξει τα σπίτια στη Φθιώτιδα ο δολοφόνος του Σταματιάδη

Συνολικά σε 69 σπίτια η δράση της σπείρας τα 16 σπίτια στο νομό Φθιώτιδας. Την υπόθεση παρουσίασε ο πρώην ΓΕΠΑΔ Στερεάς και νυν Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης εξιχνιάστηκαν δεκάδες κλοπές από σπίτια που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία περιλαμβάνει 5 άτομα για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Οι τρεις από αυτούς κρατούνται σε καταστήματα κράτησης της Ελλάδας και ένας από αυτούς ο Elvis Gjergji είχε συλληφθεί από την Interpol, καθώς είχε αποκαλυφθεί ότι ήταν ένας από αυτούς που είχαν πυροβολήσει εν ψυχρώ τον 55χρονο επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη, κατά την διάρκεια εισβολής στο σπίτι του στην Κηφισιά, ξημερώματα Μεγάλης Δευτέρας στις 2 Απριλίου του 2018. Κρατείται σε φυλακή του Βελγίου για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Επίσης ο 5ος της σπείρας κρατείται σε κατάστημα κράτησης της χώρας για το αδίκημα της ληστείας.

Το κουβάρι του νήματος ξετυλίχθηκε όταν εξακριβώθηκε ότι 2 από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέρρηξαν οικία σε περιοχή της Παλλήνης Αττικής τον Ιανουάριο του 2018 και αφαίρεσαν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας 100.000 ευρώ, καθώς και ένα αυτοκίνητο με το οποίο πήγαν σε χωριά της Πιερίας και διέπραξαν μέσα σε λίγες ώρες συνολικά 6 διαρρήξεις οικιών, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι ενεργώντας από κοινού τα 5 μέλη της οργάνωσης διέπραξαν από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018 ακόμα 62 κλοπές – διαρρήξεις σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα:

  • από 16 σε Φθιώτιδα και Λακωνία,
  • από 9 σε Μαγνησία και Αιτωλοακαρνανία,
  • 7 σε Αργολίδα και
  • από 1 σε Αρκαδία, Βοιωτία, Καρδίτσα, Λάρισα και Φωκίδα.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους εξακριβώθηκε ότι δρούσαν κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες, παραβιάζοντας τις πόρτες ή τα παράθυρα των σπιτιών, αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στα 328.700 ευρώ.

Επίσης αφαίρεσαν και 2 οχήματα τα οποία εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους, μία κυνηγετική καραμπίνα και ένα υπηρεσιακό πιστόλι που αφαίρεσαν από σπίτι αστυνομικού.

Στο πλαίσιο των ερευνών για την πλήρη αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας, ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία από 2 αλλοδαπούς για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς και ενός ακόμη αλλοδαπού για παροχή συνδρομής σε εγκληματική οργάνωση.

Σημειώνουμε ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση έγινε παρουσίαση από τη ΓΕΠΑΔ Κεντρικής Μακεδονίας και τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Υποστράτηγο Μιλτιάδη Πουρσανίδη.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση