Οι «μαϊμού» ΔΕΗτζήδες έφυγαν με γεμάτο σεντόνι!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 12:17 Οι «μαϊμού» ΔΕΗτζήδες έφυγαν με γεμάτο σεντόνι!

Σεσημασμένοι οι δράστες ταυτοποιήθηκαν από την Ασφάλεια, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο τους…

Στην εξιχνίαση υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία διαπράχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στη Δαύλεια Βοιωτίας, έφτασε μετά από έρευνα το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκαν δύο (2) έλληνες, ηλικίας 31 και 27 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη απάτης, κατά συναυτουργία. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για παρόμοια αδικήματα.

Η ιστορία έχει ως εξής. Οι δύο απατεώνες προσέγγισαν στις 7/2/19 το σπίτι 74χρονης στο παραπάνω χωριό, παριστάνοντας  ένας εξ αυτών τον υπάλληλο της ΔΕΗ. Ο άλλος έμεινε στο αυτοκίνητο και περίμενε. Χρησιμοποιώντας το γνωστό παραμύθι περί κινδύνου βραχυκυκλώματος, έπεισε την ηλικιωμένη να συγκεντρώσει χρήματα και κοσμήματα σε ένα σεντόνι, αφού της είπε ότι λόγω των εργασιών που θα εκτελούσε, θα έπρεπε να τα διαφυλάξει από ενδεχόμενη καταστροφή. Τότε βρήκε την ευκαιρία να τα αρπάξει και να διαφύγει με τον συνεργό του, ο οποίος τον ανέμενε στο αυτοκίνητο.

Επειδή το αυτόφωρο για το συγκεκριμένο αδίκημα έχει παρέλθει οι δράστες δε συνελήφθησαν, ωστόσο το αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ως μέσο διευκόλυνσης για την διάπραξη της απάτης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς, ενώ από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή τους στη τέλεση και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση