Ποια είναι η Επιτροπή που θα ελέγχει τα οικονομικά συνδυασμών και υποψηφίων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 13:27 Ποια είναι η Επιτροπή που θα ελέγχει τα οικονομικά συνδυασμών και υποψηφίων

Για τους ΟΤΑ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων, στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Έργο της Επιτροπής είναι η ορθή και πιστή εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3870/2010 και των σχετικών κανονιστικών πράξεων που αφορούν στους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, ήτοι στον έλεγχο των έγγραφων και επώνυμων καταγγελιών σχετικά με την προεκλογική προβολή των συνδυασμών και των υποψηφίων και στον έλεγχο των οικονομικών των συνδυασμών και των υποψηφίων.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, την επιτροπή αποτελούν:

1. Κωνσταντινιά Μαργαρίτη του Κοσμά, Πρόεδρο Εφετών Δ.Δ., ως Πρόεδρο, με αναπληρώτρια την Ελισάβετ Καγκαΐδου του Χαραλάμπους, Εφέτη Δ.Δ.

2. Εμμανουήλ Γεώργιο του Ζήση, Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. Λάρισας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια τη Χρόνη Παρασκευή του Δημητρίου, Προϊσταμένη του Τμήματος Ελέγχου της Δ.Ο.Υ. Λάρισας.

3. Αικατερίνη Παπαδημητροπούλου του Αλκιβιάδη, Δικαστική Πληρεξουσία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Ζώη Κάσαρη του Θεοδώρου, Δικαστικό Πληρεξούσιο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

4. Τριαντάφυλλο Καραπατή του Αθανασίου, Επίτροπο στην 1η Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Νομό Λάρισας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Ζήση Γαλάνη του Χρήστου, Προϊστάμενο Τμήματος στην 1η Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Νομό Λάρισας.

Στην Επιτροπή μετέχουν επίσης:

α) Για θέματα που αναφέρονται σε περιφερειακές εκλογές, ο Αλέξανδρος Πατουλιώτης του Θωμά, υπάλληλος του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Καρνάβα του Αποστόλου, αναπληρωτή Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ως εκπρόσωποι της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

β) Για θέματα που αναφέρονται σε δημοτικές εκλογές, ο Καπετάνος Χρήστος του Δημητρίου, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Φαρσάλων, ως τακτικό μέλος, εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, με αναπληρωτή τον Μαλάκο Νικόλαο του Αλεξάνδρου, δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Τυρνάβου, επίσης εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας.

Έδρα της επιτροπής είναι το κεντρικό κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, Σωκράτους 111, Τ.Κ. 41336, Λάρισα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση