Φθιώτιδα: Ρεκόρ θερμοκρασιών την τελευταία ημέρα του Απριλίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 18:00 Φθιώτιδα: Ρεκόρ θερμοκρασιών την τελευταία ημέρα του Απριλίου

«Ο Μάιος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ…», αλλά και τον Απρίλιο οι θερμοκρασίες στη Φθιώτιδα και γενικότερα στην Περιφέρεια Στερεάς, ήταν άκρως Ανοιξιάτικες που μύρισαν καλοκαίρι…

Μάλιστα η τελευταία ημέρα του Απριλίου ήταν η πιο ζεστή της φετινής Άνοιξης με θερμοκρασίες που άγγιξαν ή ακόμα ξεπέρασαν τους 26 βαθμούς.

Ειδικότερα σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι υψηλότερες μέγιστες για την Τρίτη 30 Απριλίου 2019 καταγράφηκαν στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας (26.5), στα Ψαχνά Ευβοίας, στην Αυλίδα και στη Βέροια (25.9), στη Μακρακώμη Φθιώτιδας (25.7), στη Νεάπολη Λασιθίου (25.5), στο Κρανίδι Αργολίδας (25.4) και στην Αμφίκλεια (25.3).

Και την Πρωτομαγιά ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος σε όλη τη χώρα  με αραιές νεφώσεις που γρήγορα όμως θα πυκνώσουν, πρώτα στα δυτικά και βαθμιαία στη βόρεια χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Δεν αποκλείονται και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ακόμη και στην Ανατολική Στερεά. Βελτίωση αναμένεται και πάλι από το βράδυ. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία διατηρείται ψηλά από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση