Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία: Αυτό είναι το πρόγραμμά μας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Μαΐου 2019 16:35 Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία: Αυτό είναι το πρόγραμμά μας

Σε σταδιακή ανακοίνωση του προγράμματός του για το Δήμο Λαμιέων, προχωρά ο συνδυασμός Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία με επικεφαλής τον Βασίλη Κυριακάκη.

Διαβάστε το 1ο μέρος:

«Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία είναι κίνηση αυτόνομη από κόμματα και επιχειρηματικά συμφέροντα. Είμαστε μια ριζοσπαστική αυτοδιοικητική κίνηση μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, με πεδίο δράσης  αντιμνημονιακό, απέναντι στον νόμο “Κλεισθένη” αλλά και με ευρύτερες δράσεις στην τοπική κοινωνία .

Μας γνωρίζετε από τους αγώνες μας για τα διόδια, τα χαράτσια, τον αγώνα ενάντια στις διακοπές ρεύματος λαϊκών νοικοκυριών, ενάντια στους πλειστηριασμούς, τη στήριξή μας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τις θέσεις που αναπτύξαμε για περιβαλλοντικά προβλήματα (εκμετάλλευση της Οίτης,  ρύπανση του Μαλιακού,  απομάκρυνση των λατομείων), τις συγκεκριμένες εξειδικεύσεις στις βασικές λειτουργίες του δήμου (υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων,  διαχείριση  των απορριμμάτων,  αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, αντίθεση στη συγχώνευση των σχολικών μονάδων),  την αλληλεγγύη και την αμέριστη στήριξη  στους απολυμένους  συμβασιούχους του Δήμου Λαμιέων,  την αντίσταση στην εκχώρηση των ιστορικών χώρων (Θερμοπύλες) και  των ιαματικών πηγών στο Υπερταμείο για ξεπούλημα σε μεγάλα συμφέροντα.

Δεν είμαστε καιροσκόποι ούτε ευκαιριακό προεκλογικό δημιούργημα. Μένουμε σταθεροί στις αρχές και στις θέσεις μας ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα  κυβερνά και ποιος συνδυασμός διοικεί τον Δήμο.

Μαζί με τους πολίτες και τη νέα γενιά, θέλουμε να ανοίξουμε για τον τόπο μας έναν καινούριο δρόμο. Ν΄ αγωνιστούμε μαζί σας και όχι «εξ ονόματός» σας. Κόντρα σε σχεδιασμούς απαξίωσης, θεσμικής υποβάθμισης και εξυπηρέτησης συμφερόντων, εμείς θα λειτουργούμε συνεχώς ως αξιόπιστος εγγυητής της αλήθειας, της τιμιότητας, της ανιδιοτελούς προσφοράς, των  κοινωνικών αντιστάσεων και αγώνων. Η δημοτική μας κίνηση θα σταθεί μακριά από σενάρια εξαγορών και συναλλαγών, με παροχή ανταλλαγμάτων, «καρεκλών» ή “οφιτσίων” σε οποιαδήποτε φάση της επόμενης αυτοδιοικητικής πορείας, μακριά από παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις και συστήματα εξουσίας κάθε είδους, μακριά από ιδιοτελείς πρακτικές που μετέρχονται άλλοι. Η προσωπική πορεία μας άλλωστε, γνωστή στην τοπική κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια, αποτελεί απόλυτη εγγύηση γι αυτό.

Ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ απευθυνόμαστε σε όλους σας για συνεργασία, ενωτική πορεία και συμπόρευση, προκειμένου να ανατρέψουμε τη σημερινή ζοφερή κατάσταση.

Σήμερα...

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την  πλειοψηφία των συμπολιτών μας, αλλά και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και ειδικότερα για το Δήμο μας, μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της χώρας σε συνδυασμό με το νομοθετικό πλαίσιο  αλλά και τις πολιτικές επιλογές των περισσότερων αιρετών διοικήσεων, οδηγούν τους Δήμους της χώρας σε απελπιστικά αδιέξοδα,  μακριά από τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Οι προτάσεις που έχουν μπροστά τους οι Λαμιώτες όσον αφορά τις υποψηφιότητες δημάρχων, είναι σχεδόν όλες κατασκευάσματα κομματικών γραφείων κι επιλογές τοπικών παραγόντων. Έρχονται από το παρελθόν των πιο άσχημων παραδόσεων ενός πολιτικού συστήματος που πολλοί πίστεψαν ότι είχαμε αφήσει πίσω μας, αλλά δυστυχώς αποδείχθηκε ότι δεν είναι έτσι. Πολιτικάντικες πρακτικές στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, «χρίσματα», ξεπερασμένες πολιτικοοικονομικές αντιλήψεις για τη διοίκηση του Δήμου, ίδιες προσωπικές παραγοντίστικες στρατηγικές.

Κι όμως! Η Λαμία διαθέτει ένα τεράστιο αναξιοποίητο ανθρώπινο δυναμικό, που έχει πολλά να προσφέρει με τις επιστημονικές, κοινωνικές, επαγγελματικές, πολιτισμικές δυνατότητές του και κυρίως με τους αγώνες του. Ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να συμβάλλουν στο ξεβάλτωμα  του τόπου μας, την ανάδειξη των μεγάλων δυνατοτήτων του, στην προοπτική ενός σύγχρονου Δήμου Λαμιέων, που να αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.

Θα ακολουθήσουν οι 10 βασικοί πυλώνες του Προγράμματός μας και οι ενότητες

• Πόλη-Ύπαιθρος-Ποιότητα ζωής-Περιβάλλον

• Κοινωνική Πολιτική

• Υγεία

• Ασφάλεια

• Παιδεία-Πολιτισμός-Αθλητισμός

• Οικονομία-Παραγωγική ανασυγκρότηση

• Λειτουργία του Δήμου

• Έξυπνη πόλη-νέες τεχνολογίες-καινοτομία

• Κινήματα πολιτών

ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ -  ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ  -  ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ             

τον Δήμο και τη ζωή μας !»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση