Πελασγία: Οι ληστές πήγαν να "μπουκάρουν" μέρα-μεσημέρι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019 08:38 Πελασγία: Οι ληστές πήγαν να "μπουκάρουν" μέρα-μεσημέρι

Ο γείτονας τους είδε να προσπαθούν να μπουν στο σπίτι και ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη, που ήταν μέσα με την οικογένειά του - Ο ένας από τους θρασύτατους ληστές, μετά την απόπειρα ληστείας, έκανε βόλτα στην πλατεία και τον συνέλαβαν.

«Δεν είναι δυνατόν φόρα παρτίδα μέρα μεσημέρι να μπαίνουν στα σπίτια. Αν δεν ενημέρωνε ο γείτονας και οι κακοποιοί ερχόταν πρόσωπο με πρόσωπο με την οικογένεια τι θα γινόταν; Αν ο άνθρωπος έπαιρνε την καραμπίνα για να προστατέψει τη οικογένειά του θα ήταν δολοφόνος; Έχει γεμίσει με ρομά και αλλοδαπούς η Πελασγία και όλη η ανατολική Φθιώτιδα....», λέει στο LamiaReport μεταξύ άλλων κάτοικος της Πελασγίας.

Πως γλίτωσαν από τους ληστές

Ανήμερα την Πρωτομαγιά και μέρα - μεσημέρι τέσσερις κακοποιοί έβαλαν στόχο ένα σπίτι στην Πελασγία. Πάρκαραν δίπλα ένα skoda στο οποίο επέβαιναν και μπαίνοντας στο σπίτι ανεβήκαν κατευθείαν από τη σκάλα στο πάνω όροφο. Ευτυχώς γιατί στο ισόγειο εκείνη την ώρα ήταν η γιαγιά της οικογένειας με το ένα εγγονάκι.

Στον επάνω όροφο ήταν οι ιδιόκτητες με τον 15χρονο γιό τους, που ευτυχώς εκείνη την ώρα είχαν ξαπλώσει. Ωστόσο άκουσαν θόρυβο στην πόρτα και πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους. Μέχρι να ντυθούν και να καταλάβουν τι συμβαίνει χτύπησε το τηλέφωνο του γείτονα που ενημερωσε ότι στην πόρτα τους είναι τέσσερα άτομα που φοράνε γάντια και προσπαθούν με μια σιδερένια λάμα να παραβιάσουν την πόρτα.

Οι ιδιοκτήτες έβαλαν τις φωνές και χτυπήσαν δυνατά την πόρτα, ενώ από το παράθυρο είδαν τους κακοποιούς να ετοιμάζονται να μπουν στο σπίτι. Οι ληστές μόλις κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί έβαλαν τις κουκούλες από τα φούτερ και έφυγαν νομίζοντας ότι δεν πρόλαβαν να δουν τα πρόσωπά τους.

Λίγες ώρες αργότερα είδαν τον έναν από αυτούς να κάνει βόλτα στην πλατεία της Πελασγίας, σαν να μην τρέχει τίποτα, και ενημέρωσαν τους αστυνομικούς του Α.Τ. Στυλίδας, οι οποίοι τον συνέλαβαν.

Πρόκειται για έναν 22χρονο Αλβανό, ο οποίος διαμένει με τον πατέρα του στην Πελασγία, χωρίς να έχει τα απαραίτητα έγγραφα διαμονής για τη χώρα μας.

Ο νεαρός οδηγήθηκε σήμερα στο αυτόφωρο, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να δικαστεί αύριο, επειδή σήμερα δεν μπορούσε να είναι εκεί η δικηγόρος του.

(Ο κατηγορούμενος εξερχόμενος από τα δικαστήρια Λαμίας)

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Στυλίδας αναζητούν τους τρεις συνεργούς του, ενώ οι κάτοικοι στην Πελασγία και την ευρύτερη περιοχή μιλώντας στο LamiaReport δηλώνουν ανάστατοι και ανήσυχοι, ζητώντας να ληφθούν περισσότερα μέτρα αστυνόμευσης και να γίνονται συχνότερα έλεγχοι.

«Δεν είναι δυνατόν φόρα παρτίδα μέρα μεσημέρι να μπαίνουν στα σπίτια. Αν δεν ενημέρωνε ο γείτονας και οι κακοποιοί ερχόταν πρόσωπο με πρόσωπο με την οικογένεια τι θα γινόταν; Αν ο άνθρωπος έπαιρνε την καραμπίνα για να προστατέψει τη οικογένειά του θα ήταν δολοφόνος; Έχει γεμίσει με ρομά και αλλοδαπούς η Πελασγία και όλη η ανατολική Φθιώτιδα. Ποιος τους ελέγχει αν έχουν χαρτιά, που δουλεύουν, που μένουν και όλα γενικά πως ζουν, αφού οι περισσότεροι δεν έχουν εργασία....», είπε στο LamiaReport μεταξύ άλλων κάτοικος της Πελασγίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση