Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόστιμα στην αγορά για μη αποδοχή πληρωμών με POS

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Μαΐου 2019 23:04 Πρόστιμα στην αγορά για μη αποδοχή πληρωμών με POS

Καμπάνα σε γνωστό σούπερ-μάρκετ που δεν είχε επαρκή σήμανση στα κρέατα που πουλούσε…

Βαρύ πρόστιμο 1.500  ευρώ σε δύο επαγγελματίες που δεν είχαν στη διάθεση των πελατών τους POS, επέβαλλε το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Στη μία μάλιστα περίπτωση σε κατάστημα ψιλικών και ειδών δώρων στη Δροσιά Ευβοίας, ο ιδιοκτήτης είχε αναρτήσει σε εμφανή σημεία την εξής επιγραφή: «Το κατάστημά μας δεν δέχεται με πιστωτική κάρτα μεμονωμένη πώληση τσιγάρων, ενός και δύο πακέτων, περιοδικών, καρτών κινητής τηλεφωνίας και εισιτηρίων λόγω υπερβολικής προμήθειας των τραπεζών. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Στην δεύτερη περίπτωση σε κατάστημα παραγωγής και εμπορίας κρασιού & άλλων αλκοολούχων ποτών στο Βαθύ Αυλίδας, κατείχε μηχάνημα αποδοχής μέσων πληρωμής με κάρτα το οποίο όμως ήταν εκτός λειτουργίας.

Τέλος επιβλήθηκε πρόστιμο 4.000 ευρώ σε γνωστό σουπερ-μάρκετ που βρίσκεται στο Αλιβέρι, για έλλειψη ετικέτας με τις προβλεπόμενες σημάνσεις του βοείου κρέατος σε όλα τα στάδια διακίνησης και εμπορίας και συγκεκριμένα σε τέσσερα σφάγια ή τεμάχια κρέατος (1.000 ευρώ για το καθένα).

Η απόφαση επιβολής διοικητικού προστίμου, υπόκειται σε ενδικοφανή προσφυγή μέσα σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίησή της ενώπιον του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Η απόφαση επί της προσφυγής εκδίδεται μέσα σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την κατάθεση της προσφυγής.

 Το ύψος του επιβληθέντος προστίμου διοικητικού προστίμου μειώνεται στο ήμισυ εάν εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης παράβασης και σε κάθε περίπτωση πριν την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής ενώπιον του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο υπόχρεος προβεί σε καταβολή του προστίμου. Η καταβολή αυτή συνεπάγεται την αυτοδίκαιη παραίτηση του υπόχρεου από κάθε δικαίωμα προσβολής ή αμφισβήτησης της πράξης επιβολής προστίμου.