Ζητεί μόνιμη λύση για τα σχολικά γεύματα ο Σαρακιώτης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Μαΐου 2019 08:40 Ζητεί μόνιμη λύση για τα σχολικά γεύματα ο Σαρακιώτης

Με αφορμή την έναρξη χορήγησης σχολικών γευμάτων σε δώδεκα δημοτικά σχολεία του νομού Φθιώτιδας (1ο, 5ο 6ο, 10ο, 14ο, 17ο, 20ο, 22ο, 24ο, 25ο Λαμίας, 1ο Γοργοποτάμου και Λιανοκλαδίου), ο βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, τόνισε την ανάγκη εύρεσης μόνιμης λύσης, προκειμένου να μην παρατηρηθούν ξανά τόσο μεγάλες καθυστερήσεις.

Ο κ. Σαρακιώτης είχε αναφερθεί ξανά στο θέμα, καταθέτοντας ερώτημα προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 15 Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ότι «το ρηξικέλευθο πρόγραμμα του ΟΠΕΚΑ υλοποιείται τα τελευταία δύο χρονιά με επιτυχία σε πολλά σχολεία της χώρας. Εξαίρεση, ωστόσο, έχει αποτελέσει η Φθιώτιδα, όπου σειρά ενστάσεων των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό έχουν επιφέρει σημαντικές καθυστερήσεις στην έναρξη της διανομής των σχολικών γευμάτων».

Επανερχόμενος στο θέμα ο βουλευτής Φθιώτιδας τονίζει προς όλες τις κατευθύνσεις «την ανάγκη οριστικής διευθέτησης του συγκεκριμένου ζητήματος. Είναι αδιανόητο να βρισκόμαστε κάθε χρόνο στο «παρά πέντε» του σχολικού έτους για να ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος. Έχει φθάσει επιτέλους η ώρα να δοθεί μία μόνιμη λύση, ούτως ώστε να ισχύσει για τη Φθιώτιδα ό,τι ισχύει στα υπόλοιπα σχολεία της χώρας, αλλά και να μην απαξιώνεται ένα κατά τα λοιπά θετικό μέτρο του Υπουργείου».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση