Φθιώτιδα: Οι απατεώνες έφυγαν με το κομπόδεμα της γιαγιάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Μαΐου 2019 08:27 Φθιώτιδα: Οι απατεώνες έφυγαν με το κομπόδεμα της γιαγιάς

4.000 ευρώ η λεία τους...

Το κόλπο της ΔΕΗ έβαλαν σε εφαρμογή απατεώνες στο χωριό Βϊτωλη της Δυτικής Φθιώτιδας με θύμα μια 86χρονη ηλικιωμένη γυναίκα.

Ένας άνδρας πλησίασε τη γιαγιά προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ και την έπεισε να βγάλει έξω από το σπίτι όσα χρήματα είχε προκειμένου να μην καούν, αφού της είπε ότι υπήρχε κίνδυνος βραχυκυκλώματος και το σπίτι να αρπάξει φωτιά.

Πράγματι η ηλικιωμένη πείστηκε να βγάλει έξω το κομπόδεμά της που έφτανε τα 4.000 ευρώ. Εκεί που ακούμπησε τα χρήματα όμως φρόντισε ο συνεργός του πρώτου να τα αρπάξει και να εξαφανιστούν μαζί με ένα άσπρο αυτοκίνητο.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο ΑΤ Σπερχειάδας που διενεργεί αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των απατεώνων.

Να σημειώσουμε ότι πριν από μερικές ημέρες, οι αστυνομικοί του ΑΤ Σπερχειάδας, έφτασαν στην εξιχνίαση μιας άλλης υπόθεσης απάτης που είχε συμβεί τον περασμένο Οκτώβρη σε βάρος άλλης ηλικιωμένης στο Παλαιόκαστρο. Τότε και πάλι οι απατεώνες είχαν χρησιμοποιήσει το κόλπο της ΔΕΗ αναγκάζοντας την ηλικιωμένη να βάλει τα χρήματα σε ένα σεντόνι, το οποίο στη συνέχεια πήραν και έγιναν καπνός!

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ένας 40χρονος Έλληνας από τη Βόρεια Ελλάδα που θα αντιμετωπίσει  τις ανάλογες κατηγορίες που περιλαμβάνονται στην ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση