Σαρακιώτης: «Τα θετικά μέτρα θα εφαρμοστούν άμεσα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Μαΐου 2019 07:35 Σαρακιώτης: «Τα θετικά μέτρα θα εφαρμοστούν άμεσα» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Παρατηρώ με χαρά ότι η ΝΔ υπερψηφίζει όλα τα μέτρα του ‘’4ου μνημονίου’’ όπως τις 120 δόσεις…».

Στην εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη και του Κώστα Λασκαράτου «Απευθείας» στην ΕΡΤ-1 εμφανίστηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης, λίγες μόνο ώρες μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη 13η σύνταξη και τα υπόλοιπα μέτρα ελάφρυνσης των οικογενειακών προϋπολογισμών.

Αναφορικά με τα «θετικά μέτρα» ο κ. Σαρακιώτης τόνισε: «Δεν πρόκειται για μέτρα που θα υλοποιηθούν κάποια στιγμή… Άμεσα ψηφίζονται και άμεσα εφαρμόζονται. Οι πολίτες ορθά εστιάζουν στη 13η σύνταξη, καθώς κόπηκε από τις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πλέον περιμένουν με αγωνία την επαναφορά της. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα και στον ηλεκτρισμό. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα μέτρα που ανακουφίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως για παράδειγμα οι βελτιώσεις στις συντάξεις χηρείας. Το σύνολο των αιτημάτων των συγκεκριμένων γυναικών ικανοποιείται».

Στη συνέχεια, απαντώντας στην κριτική ότι αποπνέεται «προεκλογικό άρωμα» από τα συγκεκριμένα μέτρα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Μπορούσε να δοθεί οτιδήποτε τον Ιανουάριο του 2015, μόλις αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, όταν παραλάβαμε τα ασφαλιστικά ταμεία με έλλειμμα άνω του 1 δις ευρώ; Με άδεια ταμεία δεν μπορεί να δοθεί απολύτως τίποτα. Η χώρα πλέον «πατά στα πόδια της» όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τα οποία ο στόχος της ανάπτυξης είναι στο 2,2% και πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Τώρα μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να επιστρέψει στην κοινωνία ό,τι της στέρησαν Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τώρα το πράττει».

Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στα βάρη, τα οποία κλήθηκε να σηκώσει η μεσαία τάξη κατά την περίοδο των μνημονίων: «Η μεσαία τάξη σήκωσε ένα πολύ βαρύ φορτίο τα προηγούμενα χρόνια και μετά το Σεπτέμβριο, λαμβάνονται μέτρα ανακούφισής της, με την κυβέρνηση να είναι απολύτως συνεπής προς τις δεσμεύσεις της».

Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την ρητορική και τις διαφαινόμενες προθέσεις του κ. Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας: «Οι συνταξιούχοι, οι οποίοι θα δουν εντός του επόμενου μήνα κατατεθειμένα τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ας κρίνουν τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί να δοθεί 13η σύνταξη, όπως εκείνες περί «4ου μνημονίου». Παρατηρώ με ιδιαίτερη χαρά ότι η Ν.Δ. πλέον υπερψηφίζει όλα τα μέτρα του «4ου μνημονίου», όπως το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις».

Δείτε το βίντεο με τις τοποθετήσεις του βουλευτή Φθιώτιδας:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση