Γιατί το ΤΕΕ ζητά παράταση για το Κτηματολόγιο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 08:32 Γιατί το ΤΕΕ ζητά παράταση για το Κτηματολόγιο

Επιστολή προς το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στο «Ελληνικό Κτηματολόγιο ΝΠΔΔ», απέστειλε το Τεχνικό Επιμελητήριο Τμήμα Ανατολικής Στερεάς, ζητώντας παράταση στην κτηματογράφηση των ΠΕ Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή με τους λόγους που επικαλείται ο φορέας, προκειμένου όπως σημειώνει, να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η διαδικασία δήλωσης των ιδιοκτησιών.

«Αξιότιμοι κύριοι,

Έχοντας υπόψη ότι από 17/12/2018 έχει ξεκινήσει η διαδικασία κτηματογράφησης για Ο.Τ.Α. των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

α) Η ημερομηνία έναρξης της κτηματογράφησης συνέπεσε με τους χειμερινούς μήνες του έτους και λόγω των καιρικών συνθηκών δημιούργησε ανυπέρβλητες δυσκολίες προκειμένου οι συμπολίτες μας να καταφέρουν, όπου χρειαζόταν, να προσεγγίσουν επί τόπου τις ιδιοκτησίες τους ιδίως στις ορεινές περιοχές.

β) Μέχρι και σήμερα δεν είναι σε εξέλιξη κανένα είδος ενημερωτικής καμπάνιας με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών αλλά και τη διαμόρφωση θετικής προτροπής ώστε να συμμετέχουν στη διαδικασία κτηματογράφησης.

γ) Η λειτουργία της νέας ψηφιακής πλατφόρμας καθώς και του κέντρου κτηματογράφησης της Αττικής, που αφορά ολόκληρη την επικράτεια, ξεκίνησε σε αρκετά μεταγενέστερο χρόνο από την ημερομηνία έναρξης της κτηματογράφησης.

Για τους παραπάνω λόγους αλλά και για πολλές ακόμη επιμέρους δυσλειτουργίες που παρουσιάστηκαν θεωρούμε απαραίτητο να αναλάβετε νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να παραταθεί κατά μεγάλο χρονικό διάστημα η κτηματογράφηση στις παραπάνω Περιφερειακές Ενότητες και να αξιοποιηθούν οι καλοκαιρινοί και οι φθινοπωρινοί μήνες ώστε οι συμπολίτες μας, απρόσκοπτα, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη δήλωση της ιδιοκτησίας τους».

Την επιστολή υπογράφει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ΤΑΣ Θανάσης Λυκόπουλος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση