Σ.Τ.Ο. Δομοκού: Σύσκεψη με ευχές για ένα καλοκαίρι χωρίς φωτιές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 18:29 Σ.Τ.Ο. Δομοκού: Σύσκεψη με ευχές για ένα καλοκαίρι χωρίς φωτιές

«Άψογη η συνεργασία Περιφέρειας – Δήμου».

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 συνεδρίασε στο Δημοτικό Κατάστημα Δομοκού το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) για τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2018-2019 και  για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας των φορέων  αντιμετώπισης των κινδύνων  ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Οικοδεσπότης ο Δήμαρχος Δομοκού Δημήτρης Τζιαχρήστας και μαζί του ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Συντονισμού Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Καρακάντζας Αθανάσιος. Οι δύο άντρες επιβεβαίωσαν την άψογη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου που είχε ως αποτέλεσμα την αντιμετώπιση σε μεγάλο βαθμό των ακραίων φαινομένων που έπληξαν την περιοχή κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Στη συνέχεια, τέθηκε το ζήτημα της λήψης μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας των φορέων  αντιμετώπισης των κινδύνων  ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2019. Ο κ. Τζιαχρήστας ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι μείζονος σημασίας η πρόληψη για την αποφυγή πυρκαγιών, καθώς και η ανάγκη προστασίας και φύλαξης περιοχών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τα μέλη του Σ.Τ.Ο. τοποθετήθηκαν, κατέθεσαν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς, και συμφώνησαν ότι θα πρέπει ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας να είναι έτοιμος για την πρόληψη αλλά και την καταστολή πιθανής πυρκαγιάς. Ο Δήμαρχος Δομοκού έκλεισε τη σύσκεψη ευχόμενος σε όλους καλό καλοκαίρι, χωρίς πυρκαγιές.

Στη σύσκεψη  παρέστησαν επίσης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Πολύζος Ζώης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού Αστυνόμος  Α΄ Θωμάς Γκούτας, ο Πυρμος Σεραφείμ Τσούμας και Σταύρος Κοθώνας από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δομοκού, η Συντονίστρια Διευθύντρια  του Κέντρου Υγείας Δομοκού Ελένη Μακρή, ο Σ/χης Π.Υ ΚΕΥΠ Λαμίας Γεώργιος Γιωτόπουλος, οι εκπρόσωποι του ΔΕΣΦΑ Α.Ε Δημήτριος Βασιλός και Άννα Ζαχαροπούλου, ο Πρόεδρος του κυνηγετικού Συλλόγου Δημήτριος Μπαλκούρας, οι Αντιδήμαρχοι Αθανάσιος Αυγέρης, Γεώργιος Κόγιας και Ιωάννης Φράγκος, η Προϊσταμένη των Διοικητικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Περιβάλλοντος Αικατερίνη Ζηκούλη και ο Πολιτικός Μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δημήτριος Μπακοστέργιος.

Παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δομοκού Δημήτριος Τσόγκας, οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των τοπικών Κοινοτήτων Βουζίου Γεώργιος Γκουζίνης, Τ.Κ Νεοχωρίου Γεώργιος Τσαδήμας, Τ.Κ Παλαμά Ιωάννης Χριστοδούλου Τ.Κ Πουρναρίου Αντώνιος Γκιρλέμης, και Τ.Κ Φυλιαδώνας Σπυρίδων Μπαϊκούσης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση