Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Ρομά απείλησαν και επιτέθηκαν σε αστυνομικό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Μαΐου 2019 10:45 Λαμία: Ρομά απείλησαν και επιτέθηκαν σε αστυνομικό

Έχουν ξεφύγει εντελώς οι ρομά στην Αθνήλη, που αυτή τη φορά δε δίστασαν να απειλήσουν και να προσπαθήσουν να χτυπήσουν αστυνομικό που τους έπιασε μέσα στην αυλή του σπιτιού του....

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην Ανθήλη για ακόμη μια φορά, αφού όπως λένε δεν περνάει ημέρα που να μην έχουν προβλήματα με τους ρομά που έχουν εγκατασταθεί στο χωριό τους.

Αυτή τη φορά οι ρομά δεν δίστασαν να απειλήσουν και να προσπαθήσουν να χτυπήσουν αστυνομικό ο οποίος ήταν στο σπίτι του εκτός υπηρεσίας. Ο αστυνομικός κάτοικος Ανθήλης, είδε νεαρούς ρομά που διαμένουν στη γειτονιά, να έχουν μπει μέσα στην αυλή του και να κινούνται ύποπτα.

Όταν τους έκανε παρατήρηση ακολούθησε φραστικό επεισόδιο και με άλλους ρομά, που ήταν δίπλα, οι οποίοι απείλησαν τον αστυνομικό, ενώ τέσσερις - πέντε από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και προσπάθησαν τον χτυπήσουν.

Ο αστυνομικός διατήρησε την ψυχραιμία του και απέφυγε να συμπλακεί μαζί τους, ενώ είχε ήδη ενημερώσει την Άμεση Δράση (100). Όταν οι ρομά κατάλαβαν ότι έρχεται η αστυνομία έφυγαν για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Οι κάτοικοι της Ανθήλης έχουν προειδοποιήσει πολλές φορές ότι η κατάσταση στο χωριό με τους ρομά τείνει να είναι εκτός έλεγχου και ότι η περιοχή είναι καζάνι που βράζει με απρόβλεπτες συνέπειες. Μάλιστα για το θέμα αυτό είχε γίνει πρόσφατα συγκέντρωση στην πλατεία της Ανθήλης, όπου είχαν παρευρεθεί και εκπρόσωποι των ρομά (Δείτε την ανάρτηση και το βίντεο εδώ)

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις αναζητήσεις, για τους νταήδες ρομά, αλλά αυτοί παραμένουν άφαντοι.

Διαβάστε επίσης:

Ανθήλη: «Δεν αντέχουμε άλλο. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους»