Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας για τα χρίσματα και τους υποψηφίους στο νομό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Μαΐου 2019 16:47 Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας για τα χρίσματα και τους υποψηφίους στο νομό

Διαψεύδει τα ονόματα που έδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος – Αντιδράσεις υποψηφίων και της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας.

Πριν περάσουν πολλές ώρες από την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους συνδυασμούς που στηρίζει πανελλαδικά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στη Φθιώτιδα ήρθε επίσημη διάψευση από την ίδια τη Νομαρχιακή Επιτροπή!

Στο κείμενό της η ΝΕ Φθιώτιδας, αναφέρει ξεκάθαρα ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση «δημιούργησε λανθασμένες εντυπώσεις», συμπληρώνοντας ότι δεν έχει δώσει πουθενά στήριξη πλην της Περιφέρειας και του Δήμου Λαμιέων.

Τη συγκεκριμένη αντιπαράθεση μεταξύ "ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού", όπως την αναφέρει, σχολίασε με ιδιαίτερο τρόπο η ΝΟΔΕ Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας:

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας με αφορμή την κεντρική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δηλώνει:

1. Η ανακοίνωση του Γραφείου τύπου με την οποία προτείνει στους πολίτες να υπερψηφίσουν σε πανελλαδικό επίπεδο συνδυασμούς, δημιούργησε λανθασμένες εντυπώσεις στην τοπική κοινωνία της Φθιώτιδας.

2. Η ανακοίνωση αυτή, αναφέρει με σαφήνεια  βέβαια ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολουθεί τη λογική των κομματικών χρισμάτων γιατί σέβεται και πιστεύει βαθιά στις αυτοδιοικητικές διεργασίες που ενθαρρύνουν την συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις και οδηγούν στη διαμόρφωση αυτοδιοικητικών σχημάτων με συγκεκριμένες θέσεις και προγράμματα».

Δημιουργεί όμως την εντύπωση χρισμάτων και παρεμβάσεων.

3. Η Κεντρική Επιτροπή και η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας έχει με καθαρότητα ανακοινώσει έγκαιρα τη στήριξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Δημήτρη Αναγνωστάκη και του συνδυασμού του «ΣΤΕΡΕΑ.. ΥΠΕΡΟΧΗΣ!» καθώς και του υποψήφιου Δημάρχου της Λαμίας Παναγιώτη Στασινού με τον συνδυασμό «ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ» . Πέραν αυτού σε κανένα άλλο συνδυασμό της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας δεν έχουμε  ανακοινώσει κάποια στήριξη.

4. Επιλέξαμε αυτή τη στάση, όχι επειδή είμαστε ουδέτεροι ή δεν διακρίνουμε ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων και των παρατάξεων τους αλλά γιατί επιδιώκουμε  οι αναγκαίες συζητήσεις και συγκλίσεις να γίνουν στη βάση προγραμμάτων και θέσεων, όπως επιδιώκει η θέσπιση της απλής αναλογικής και όχι με βάση μικροκομματικές ή προσωπικές επιδιώξεις.

5. Οι υποψηφιότητες των υποψηφίων δημάρχων και οι συνδυασμοί τους στους δήμους:  Αμφίκλειας-Ελάτειας με υποψήφια δήμαρχο την Αθανασία Στιβακτή, Καμένων Βούρλων με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Παπαναγιώτου, Μακρακώμης με υποψήφιο δήμαρχο τον Ευθύμιο Παπαευθυμίου και Στυλίδας με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Αποστόλου, αποτελούν ανεξάρτητα αυτοδιοικητικά σχήματα με επικεφαλής και υποψήφιους συμβούλους που σέβονται τις αυτοδιοικητικές αρχές του συνδυασμού τους και έχουν ένα και μόνο  ενδιαφέρον αυτό της την επίλυσης των προβλημάτων της πόλης τους .

6. Εμμένουμε στην αρχική μας τοποθέτηση και καλούμε τις οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν σε δημοτικούς συνδυασμούς, με σεβασμό στην αυτονομία των χώρων τους , να συμβάλλουν στην ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων και στις αναγκαίες συγκλίσεις».

Διαβάστε το δελτίο τύπου της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας:

« Έργα και ημέρες ΣΥΡΙΖΑ το ζήσαμε και αυτό ….
-Μετά το επιτυχημένο δημοψήφισμα και την μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ σε 17 ώρες 
-Το σκίσιμο των μνημονίων και το κλείσιμο των τραπεζών
-Τις πετυχημένες μεταγραφές βουλευτών σχηματίζοντας κυβέρνηση ¨¨¨κουρελού¨¨ για την ψήφιση της συμφωνίας των πρεσπών
Τώρα έχουμε και ΣΥΡΙΖΑ κεντρικής διοίκησης και ΣΥΡΙΖΑ επαρχίας μοιράζει χρίσματα – στηρίξεις στην αυτοδιοίκηση η κεντρική διοίκηση και τις διαψεύδει η τοπική ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας πως οι πολίτες έχουν κοντή μνήμη.
Η μεγάλη πολιτική αλλαγή στον τόπο έρχεται. Έρχεται και ξεκινάει την 26η Μαΐου».

Οι υποψήφιοι

Πριν ή συγχρόνως με τη σύνταξη της ανακοίνωσης της ΝΕ Φθιώτιδας, είχαν ξεκινήσει αντιδράσεις από υποψήφιους Δημάρχους που είδαν τα ονόματά τους στην Λίστα του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο έφτασαν οι παρακάτω απαντήσεις – τοποθετήσεις τις οποίες και δημοσιεύουμε αυτούσιες:

ΣΤΙΒΑΚΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας): Από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε τον αγώνα μας, κάναμε το όραμά μας και σύνθημα: ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ, ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ

Απευθύναμε ανοιχτή πρόσκληση για να δημιουργήσαμε μια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ παράταξη, χωρίς να επιζητούμε ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΧΡΙΣΜΑΤΑ χωρίς να χρωματίσουμε το λόγο μας.

Προτείναμε συνειδητά σε ΟΛΟΥΣ να εργαστούμε υπεύθυνα, παραμερίζοντας κάθε προσωπική πεποίθηση, προκειμένου να πορευτούμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ, δίχως χρώματα και τοπικιστικά χαρακτηριστικά.

Η παράταξή μας πολυδιάστατη, αποτέλεσμα συσπείρωσης αυτοδιοικητικών και κοινωνικών δυνάμεων, σύνθεση έμπειρων στελεχών και νέων υποψηφίων με διαφορετικές πολιτικές καταβολές και ιδεολογικές αφετηρίες  που όμως τους διακρίνει η αγάπη για τον τόπο μας και το μεράκι της προσφοράς.

Αντίπαλοί μας στον αγώνα αυτό είναι τα προβλήματα, που δεν έχουν χρώμα, είναι όλα εκείνα που υποβαθμίζουν τον τόπο μας και όλοι εκείνοι που στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξή του.

Δεν ζητάμε την κομματική στήριξη κανενός, γι’ αυτό και οποιαδήποτε κομματική ανακοίνωση, οποιαδήποτε αναφορά μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ λοιπόν πορευόμαστε προς τις εκλογές της 26ης Μαΐου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς αποχρώσεις.

Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε για ένα καλύτερο σήμερα και να διεκδικήσουμε ένα ακόμα καλύτερο αύριο.

Έτοιμοι να αγωνιστούμε συλλογικά για ΕΝΑ ΔΗΜΟ, ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ !!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (Δήμος Στυλίδας): Σχετικά με τα όσα διακινούνται τις τελευταίες ώρες μέσω Αθηναϊκής εφημερίδας και διαδικτύου ως προς τη στήριξη του Συνδυασμού μας, ξεκαθαρίζουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν ζητήσαμε και δεν επιθυμούμε στήριξη από κόμματα και μηχανισμούς.

Η απόδοση κομματικής ταυτότητας στο συνδυασμό «Μαζί Μπορούμε» και στον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Αποστόλου αποτελεί ευσεβή πόθο εδώ και καιρό για κάποιους…

Η δυναμική του συνδυασμού «Μαζί Μπορούμε» έχει το ένα και μοναδικό υπερκομματικό και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. Το πιο πλήρες και διάφανο αυτοδιοικητικό σχήμα στη Στυλίδα.

Η στήριξή μας είναι μόνο οι πολίτες, οι άνθρωποί μας. Και αυτοί ανήκουν σε όλους τους χώρους. Αυτό μας ζητήσατε. Αυτή είναι η δέσμευσή μας. Αυτή είναι η κοινωνική υπέρβασή μας.

Όλα τα άλλα τα αφήνουμε σε όσους βλέπουν το πλειοψηφικό ρεύμα νίκης που έχει ήδη διαμορφωθεί για το Γιάννη Αποστόλου και «κατασκευάζουν» - διακινούν ψευτοδιλήμματα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση