Λαμία: Οι φοιτητές βγαίνουν σήμερα στους δρόμους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019 08:17 Λαμία: Οι φοιτητές βγαίνουν σήμερα στους δρόμους (φώτο αρχείου)

Πορεία διαμαρτυρίας στις 12:00' το μεσημέρι στην Πλατεία Πάρκου πραγματοποιεί ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Διαβάστε την ανακοίνωση για την πορεία διαμαρτυρίας:

Καταγγέλλουμε την απόφαση των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να μεταφέρει το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών στις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ στην Λαμία για τους ακόλουθους λόγους:

  • Οι εγκαταστάσεις είναι ανεπαρκείς για την στέγαση του συνόλου των φοιτητών των προβλεπόμενων τμημάτων (Γενικό τμήμα φοιτητών πρώην ΤΕΙ, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Μαθηματικό & Φυσικό Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)
  • Οι εγκαταστάσεις κρίνονται ακατάλληλες για την ασφάλεια, τόσο των φοιτητών, όσο και του προσωπικού του ιδρύματος (έλλειψη έργων συντήρησης του κτηρίου)
  • Διακρίνεται προχειρότητα και έλλειψη μελέτης, όσων αφορά το πλάνο της μετακίνησης και της κάλυψης των αναγκών των φοιτητών

Μετά από τη πλήρη αγνόηση των επανειλημμένων προσπαθειών μας να επικοινωνήσουμε με τις Πρυτανικές Αρχές, με στόχο την επίλυση των μακροχρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαΐου αποφάσισε τα εξής:

Πορεία Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 16 Μαΐου, ώρα 12:00, στην Πλατεία Πάρκου.

Απαιτούμε:

  • Άμεση επίλυση του κτιριακού προβλήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών με παραχώρηση ή μίσθωση χώρου σε κοντινή απόσταση από το κτίριο του Πανεπιστημίου (πρώην Ακαδημία), που να καλύπτει τις ανάγκες για ομαλής λειτουργίας του Ιδρύματος και δέσμευση για την δημιουργία νέων κτιριακών υποδομών στο άμεσο μέλλον
  • Άμεση αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου που συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα τόσο των φοιτητών όσο και του προσωπικού του ιδρύματος.

Καλούμε να στηρίξουν και να συμμετέχουν στον αγώνα μας οι φοιτητές του πρώην ΤΕΙ, με τους οποίους αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος, όπως και η τοπική κοινωνία της Λαμίας.

Η αδιαφορία των Πρυτανικών Αρχών και τοπικών φορέων (Δήμος, Νομαρχία) απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν φοιτητές, καθώς και οι προτεραιότητες που θέτει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έχουν καταντήσει τις συνθήκες φοίτησής μας τριτοκοσμικές και επικίνδυνες!

Θυμίζουμε τα παρακάτω περιστατικά:

  • Πτώση κομματιού της οροφής του αίθριου της Σχολής Θετικών Επιστημών, συμβάν που έχει παρατηρηθεί ήδη δύο φορές
  • Πτώση της ψευδοροφής στις αντρικές τουαλέτες του κτηρίου
  • Πτώση οροφής του εστιατόριου της Σχολής πάνω σε φοιτητή
  • Πολλαπλές πλημμύρες που σημειώνονται, τόσο στο εστιατόριο, καθιστώντας το μη-λειτουργικό, όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου

Ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com