Η παρέμβαση Σαρακιώτη στο Νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 19:39 Η παρέμβαση Σαρακιώτη στο Νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ρύθμιση για τις 120 δόσεις, την καταβολή της 13ης σύνταξης και τη μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση, στα τρόφιμα και στην ενέργεια, παρενέβη με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης. Αρχικά αναφέρθηκε σε σκωπτικό ύφος στην τακτική της Ν.Δ. όλο το προηγούμενο διάστημα, που προέβλεπε «4ο μνημόνιο»:

«Σήμερα κορυφώνεται η εφαρμογή του κατά τη Ν.Δ. «4ου Μνημονίου». Οι 120 δόσεις με κούρεμα κεφαλαίου και προσαυξήσεων, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα και στην ενέργεια, η 13η σύνταξη είναι το δικό μας «μνημόνιο» με την κοινωνία. Το 4ο Μνημόνιο θα το βιώσουν την επόμενη κιόλας εβδομάδα οι συνταξιούχοι πηγαίνοντας στα ATM με την εισοδηματική ανάσα που τους προσφέρεται, όπως και αν θέλετε να την ονομάσουμε, καθώς και χιλιάδες συμπολίτες μας με τον απεγκλωβισμό τους από το φαύλο κύκλο της συνεχούς δημιουργίας χρεών, μέσω του κουρέματος του κεφαλαίου και των τόκων, οφειλών που τους έπνιγαν για χρόνια. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που βιώσαν τις πολιτικές των κομμάτων που ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας την περίοδο 2010-2014 με την καταβαράθρωση μισθών και συντάξεων, τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, τις ελαστικές μορφές εργασίας».

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας στηλίτευσε τις διφορούμενες, όπως τις χαρακτήρισε, θέσεις της Ν.Δ. όσον αφορά τις συντάξεις:

«Ο κ. Μητσοτάκης εκπόνησε το προεκλογικό σας πρόγραμμα έχοντας ως δεδομένο ότι θα κοπούν οι συντάξεις, τη στιγμή που – όχι μόνο αυτό απετράπη – αλλά δίνεται σήμερα και η κομμένη από τη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. 13η σύνταξη, παρά του ότι «δεν το αντέχουν τα δημοσιονομικά της χώρας» όπως διακήρυττε προ ημερών. Και ήρθε και ο Αντιπρόεδρος σας ο οποίος δε μετέχει στις συσκέψεις σας, να το πάει και ένα βήμα παραπέρα, διατυμπανίζοντας ότι η Ν.Δ. δεν μπορεί να εγγυηθεί για το εισόδημα των συνταξιούχων».

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε:

«Το ποντάρισμα από τη Ν.Δ. συνεχίζεται επίμονα υπέρ της καταστροφολογίας και των δανειστών. Οι παλιές αγάπες βλέπετε δεν ξεχνιούνται… Άλλωστε, το είχε πει ο Αντιπρόεδρός σας: «Αν δεν υπήρχε το μνημόνιο, έπρεπε να το εφεύρουμε». Λοιπόν, τώρα που δεν υπάρχει, το εφευρίσκετε όπως ακριβώς είχατε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό! Εξάλλου, τα αντικοινωνικά μέτρα αποτελούν το μοναδικό πεδίο στο οποίο είστε πλήρως συνεπείς, καθώς κατά τα άλλα εκφράζετε μόνο ευσεβείς πόθους για την αποτυχία της χώρας με την πραγματικότητα να σας διαψεύδει παταγωδώς».

Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας σημείωσε, αναφορικά με τον πυρήνα του νομοσχεδίου:

«Μέσω αυτού «επανεντάσσονται» στην οικονομία εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με υπέρογκα χρέη τα χρόνια της κρίσης. Συνεπείς συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται κανονικά στις υποχρεώσεις τους, αλλά η ίδια η πραγματικότητα δεν τους το επιτρέπει, με το 96,2% εξ αυτών να έχει περιέλθει στη συγκεκριμένη δεινή θέση για πρώτη φορά έως το 2014. Σε αυτό το υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας τείνει χέρι βοηθείας η κυβέρνηση, στοχοποιώντας παράλληλα τους λεγόμενους «στρατηγικούς κακοπληρωτές». Χαρακτήρισα τη ρύθμιση των 120 δόσεων ως εμβληματική, γιατί πραγματικά θα αλλάξει τη ζωή και το μέλλον χιλιάδων οικογενειών καθώς με την ψήφισή της θα δουν το χρέος που κουβαλούν στις πλάτες τους πολλά χρόνια να μειώνεται αυτομάτως από τις 30.000 ή 40.000 στο μισό ή και ακόμη περισσότερο με την παράλληλη δυνατότητα ρύθμισης του υπολοίπου σε ορίζοντα δεκαετίας».

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του βουλευτή Φθιώτιδας:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση