Πέρασε η χρηματοδότηση της πρότασης «Ανοικτό Κέντρο εμπορίου Λαμίας»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 21:17 Πέρασε η χρηματοδότηση της πρότασης «Ανοικτό Κέντρο εμπορίου Λαμίας»

Προϋπολογισμού 1,8 εκατ. για έργα στο κέντρο της πόλης…

Εγκρίθηκε σήμερα (17/5) η πρόταση ύψους 1.800.000 € για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας που είχε υποβληθεί σε συνέχεια της Πρόσκλησης για Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου με Κωδικό Πρόσκλησης 098 και Α/Α ΟΠΣ ΕΣΠΑ: 2658, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ 2014-2020 από το Δήμο Λαμιέων ως δικαιούχο και με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ως συνδικαιούχο.

Μετά από πολλούς μήνες προετοιμασίας και την εκπόνηση όλων των σχετικών μελετών και τεχνικών εκθέσεων, η πρόταση του Δήμου Λαμιέων, που υποβλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, κατατάχθηκε 10η, μεταξύ των 56 εγκεκριμένων προτάσεων των άλλων Δήμων! Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ωριμότητα των μελετών αποτελούσε βασικό κριτήριο αξιολόγησης των προτάσεων, γεγονός που επιβεβαιώνει την υψηλή ωριμότητα και την ετοιμότητα υλοποίησης του φακέλου που κατέθεσε ο Δήμος Λαμιέων.

Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας, περιλαμβάνει 14 έργα αναβάθμισης του δημόσιου χώρου, ενώ περίπου 400.000 € θα αξιοποιηθούν για παρεμβάσεις στις προσόψεις των επιχειρήσεων που δήλωσαν συμμετοχή μετά τις σχετικές διαβουλεύσεις και συναντήσεις του περασμένου καλοκαιριού.

Οι εγκεκριμένες παρεμβάσεις χρηματοδοτούνται με ποσοστό 100% με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική. Όπως ακριβώς η Λαμία και το κέντρο της!

Αναλυτικά, τα έργα στους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους περιλαμβάνουν:

• Ανακατασκευή πεζοδρόμων Συγγρού, Θεμιστοκλέους, Τζαβέλα & Καλύβα-Μπακογιάννη και έργα ομβρίων     

• Προμήθεια ενός νέου ηλεκτροκίνητου MiniBus     

• Τοποθέτηση 12 έξυπνων ηλιακών παγκακίων με usb, wifi & δυνατότητα φόρτισης

• Εγκατάσταση 12 infopoints

• Νέα φωτιστικά στις οδούς Βύρωνος, Καλύβα Μπακογιάννη, Συγγρού, Τζαβέλα και Διάκου     

• Εγκατάσταση 2 σταθμών ηλεκτρικών ποδηλάτων       

• Infokiosk στην πλατεία Πάρκου     

• Infostand σε 12 σημεία     

• 25 νέα σημεία WiFi σημεία ασύρματης πρόσβασης εντός του Ανοικτού Κέντρου

• Σύστημα καταμέτρησης επισκεπτών με 26 μετρητές εντός της περιοχής παρέμβασης

• Εγκατάσταση 2 έξυπνων διαβάσεων     

• Πάρκο τσέπης στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Καλύβα-Μπακογιάννη 

• Αναβάθμιση πρασίνου & τοποθέτηση παγκακιών στον πεζόδρομο της οδού Βύρωνος

• Εγκατάσταση αυτόματου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στην οδό Χατζοπούλου

• Ανακαίνιση του Κενοταφίου του Αθανασίου Διάκου     

Ακόμα μέσω του ΕΒΕ Φθιώτιδας θα αξιοποιηθούν περίπου 400.000 € για επεμβάσεις στις προσόψεις των επιχειρήσεων που συμμετέχουν καθώς και δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας προβολής και άλλων παρεμφερών δράσεων.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η επιλογή της περιοχής παρέμβασης έγινε λαμβάνοντας υπ’ όψη τις προϋποθέσεις που τίθενται από την Πρόσκληση αλλά και για μια σειρά λόγους που σχετίζονται με τη δυναμική συγκεκριμένου τμήματος της Λαμίας.

Το έργο χωροθετείται μεταξύ των τεσσάρων κεντρικών πλατειών: της πλατείας Πάρκου, της πλατείας Διάκου, της πλατείας Ελευθερίας και της πλατείας Λαού. Αποτελεί μια χωρική ενότητα στην οποία οι περισσότερες οδοί έχουν διαμορφωθεί και προβλεφθεί ως πεζόδρομοι και στην οποία υπάρχει συγκέντρωση εμπορικής δραστηριότητας.

Δείτε τι δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση έγκρισης του προγράμματος, ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης.

«Αυτό ακριβώς εννοούμε όταν λέμε ότι με γερά θεμέλια χτίζεις γρήγορα και σωστά μια καλύτερη πόλη!

Εγκρίθηκε το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας, η πρόταση που καταθέσαμε τον περασμένο Νοέμβρη και μάλιστα στη 10η θέση στη κατάταξη βαθμολογίας 56 εγκεκριμένων προτάσεων. Γεγονός που επιβεβαιώνει τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό μας, την υψηλή ωριμότητα των προτάσεων μας και την ετοιμότητα του Δήμου να τις υλοποιήσει.

Πρόκειται για 14 έργα με ώριμες μελέτες προϋπολογισμού 1.800.000€ που θα αλλάξουν την εικόνα του κέντρου της πόλης μας στηρίζοντας ουσιαστικά τις εμπορικές επιχειρήσεις που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Ξεχωριστές ευχαριστίες στο ΕΒΕ Φθιώτιδας και στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν για τη συνεργασία τους!

Με πράξεις, χωρίς πολλά λόγια, συνεχίΖΟΥΜΕ μαζί!»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com