Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια οι άνθρωποι της Τροχαίας Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 20:56 Σε Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια οι άνθρωποι της Τροχαίας Λαμίας

Βασικούς κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που μπορεί να βοηθήσουν στην καθημερινότητα και την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών, παρουσιάζουν σε σχολεία της Λαμίας, Δημοτικά και Γυμνάσια, άνθρωποι της Τροχαίας Λαμίας.

Μέσα από τις συγκεκριμένες παρουσιάσεις, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και αντλούν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ορθή συμπεριφορά τους, είτε ως πεζοί, είτε ως επιβάτες οχημάτων, είτε ακόμη ως οδηγοί ποδηλάτων.

Ενδεικτικά ενημερώνονται:

• πώς να βαδίζουν σε δρόμο με ή χωρίς πεζοδρόμιο,

• πώς να διασχίζουν κάθετα το οδόστρωμα με ή χωρίς διαχωριστική νησίδα.

• πως να ερμηνεύουν τα χρώματα στους φωτεινούς σηματοδότες,

• για ποιους λόγους δεν επιτρέπονται η διέλευση ανάμεσα από σταθμευμένα οχήματα, αλλά και τα παιχνίδια γύρω ή εντός των σιδηροδρομικών γραμμών,

• πώς πρέπει να συμπεριφέρονται ως «οδηγοί ποδηλάτων» και ποια μέσα προστασίας οφείλουν να χρησιμοποιούν (κράνος, επιγονατίδες, αντανακλαστικά ρούχα και φώτα στα ποδήλατά τους). Επίσης μαθαίνουν πως όταν κυκλοφορούν στο δρόμο με το ποδήλατό τους υπακούουν τους κανόνες κυκλοφορίας των οχημάτων και ενημερώνονται για την ύπαρξη των ποδηλατοδρόμων.

• πώς πρέπει να εισέρχονται και να εξέρχονται από ένα όχημα, καθώς και για το πού πρέπει να κάθονται και πώς.

• Ακόμη μαθαίνουν τους κανόνες που πρέπει να τηρούν όταν χρησιμοποιούν λεωφορεία.

Στην τελευταία παρουσίαση συμμετείχε η Αστυνόμος Β’ του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας Αντιγόνη Γιαννουλάκου, αλλά και ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΓΕΠΑΔ Στερεάς Αστυνόμος Α’ Σταύρος Κουτουλογένης, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τις αστυνομικές σχολές.

Επιπλέον παρουσίασε τη σελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας όπου εκεί τα παιδιά μπορούν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες όπως για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, πώς να ξεχωρίζουμε περιπτώσεις απάτης κ.α.