Ακυρώθηκαν από την Αποκεντρωμένη αποφάσεις του Δημ. Συμβούλιου Λοκρών

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 14:30 Ακυρώθηκαν από την Αποκεντρωμένη αποφάσεις του Δημ. Συμβούλιου Λοκρών

Συνεδρίασε 26 ημέρες πριν τις εκλογές…

Ακυρώθηκαν 13 αποφάσεις της συνεδρίασης της 30ης Απριλίου 2019 (10ης) του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Στην πλειοψηφία των ακυρωτικών αποφάσεων, το σκεπτικό βασίζεται στην παράγραφο 5 του άρθρου 65 του Καλλικράτη περί αρμοδιοτήτων του ΔΣ όπου αναφέρει: «Ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης».

Επειδή στις αποφάσεις του ΔΣ δεν φαίνεται να συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους, η εποπτεύουσα αρχή των ΟΤΑ ακύρωσε 12 αποφάσεις που έχρηζαν έλεγχο νομιμότητας.

Επιπλέον η απόφαση με αριθμό 77 του ΔΣ Λοκρών (θέμα 3 της ημερήσιας διάταξης) «Έγκριση επενδυτικού δανείου από το Τ.Π. & Δανείων ενταγμένου στο πρόγραμμα ΦΟΛΟΔΗΜΟΣ Ι του έργου ¨Αντιπλημμυρική προστασία οικισμού Αταλάντης-παραλιακών οικισμών κόλπου Αταλάντης, και αποδοχή των όρων για τη λήψη του δανείου», ακυρώθηκε με το σκεπτικό ότι ελήφθη χωρίς την αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των μελών (ψήφισαν υπέρ τα 15 παρόντα μέλη).

Σημειώνουμε επίσης ότι η Αποκεντρωμένη ακύρωσε επιπλέον την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λοκρών «Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων τον Δήμου Λοκρών, Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, που επλήγη από τη φυσική καταστροφή της 29ης και 30ης Σεπτεμβρίου 2018», ως μη νόμιμη.

Κατά των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης, χωρεί προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του ν. 3463/2006 Νομών Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας, εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός από την έκδοση της απόφασης ή την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση