Οι πρώτοι των πρώτων στο Δήμο Λαμιέων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019 08:41 Οι πρώτοι των πρώτων στο Δήμο Λαμιέων

Αέρας φρεσκάδας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων - Πόσοι εκλέγονται από κάθε Συνδυασμό - Τα περίεργα παιχνίδια του εκλογικού νόμου.

Η καταμέτρηση των σταυρών για το Δήμο Λαμιέων έχει ολοκληρωθεί, αφού προστέθηκε και το τελευταίο εκλογικό τμήμα το 199ο (Καπνοχωρίου). Ο συνδυασμός «Λαμία Περήφανη Πόλη» του Θύμιου Καραΐσκου συγκέντρωσε 19,239 ψηφοδέλτια και κατέλαβε την 1η θέση με ποσοστό που άγγιξε το 50%.

Μεγάλη μάχη στη σταυροδοσία για τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο νεαρός μηχανικός από τη Δαμάστα Δημήτρης Μπεσλεμές κατέλαβε την 1η θέση με 1747 σταυρούς. Ωστόσο θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο Δημήτρης Μπεσλεμές δεν ήταν υποψήφιος στο κεντρικό ψηφοδέλτιο, αλλά στην Εκλογική Περιφέρεια Γοργοποτάμου.

Πάντως είναι γεγονός ότι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων πνέει αέρας ανανέωσης και είναι ευχάριστο ότι θα δούμε πολλά νέα και φρέσκα πρόσωπα που έχουν όρεξη για δουλειά και θέλουν να προσφέρουν στην πόλη.

Η πρώτη «τριάδα» από το κεντρικό ψηφοδέλτιο είναι: Ο Δημήτρης Τζούφλας με 1518 σταυρούς, η Αμαλία Ποντίκα με 1466 σταυρούς και ο Δημήτρης Ρίζος με 1463 σταυρούς.

Πρωτιά στη Λαμία για τον Δημήτρη Ρίζο

Στην Εκλογική Περιφέρεια Λαμιέων ίδιοι οι πρωταγωνιστές με διαφορετική σειρά. Πρώτος ο Δημήτρης Ρίζος με 1374 σταυρούς, ακολουθεί η Αμαλία Ποντίκα με 1339 σταυρούς, τρίτος είναι ο Δημήτρης Τζούφλας με 1322 σταυρούς και τέταρτος ο Δημήτρης Αργυρίου με 1311 σταυρούς.

Σύμφωνα με τα τελικά ποσοστά των συνδυασμών, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα αναλάβει από 1η Σεπτεμβρίου 2019 θα αποτελείται από τους παρακάτω 41 συμβούλους (Δείτε μέσω των ενεργών συνδέσμων όλους τους σταυρούς προτίμησης των συμβούλων):

ΣΥΝΟΛΟ: 41

Δυστυχώς λόγω του εκλογικού μέτρου και της απλής αναλογικής πολλοί υποψήφιοι που είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα, θα μείνουν εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, αφού είναι από Δημοτικές Ενότητες που εκλέγουν συγκεκριμένες θέσεις.

Με απλά λόγια κάποιοι που σάρωσαν σε σταυρούς, δεν θα καθίσουν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και την θέση τους θα πάρουν κάποιοι άλλοι με πολύ λιγότερους σταυρούς, γιατί έτσι είναι το εκλογικό σύστημα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση