Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προυσός: Πήγε να προσκυνήσει και «σήκωσε» όλα τα τάματα!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Ιουνίου 2019 09:20 Προυσός: Πήγε να προσκυνήσει και «σήκωσε» όλα τα τάματα!

Στα χέρια της αστυνομίας ο ιερόσυλος ληστής…

Δεν χάρηκε για πολύ καιρό, ο θρασύτατος δράστης ληστείας που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (29/5) στο Μοναστήρι της Προυσιώτισσας στην Ευρυτανία.

Ο ιερόσυλος εισήλθε στο χώρο όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας  και χωρίς δισταγμό διέρρηξε το ξύλινο κυτίο αφαιρώντας χρήματα και τάματα των πιστών.

Κατά την έξοδό του έγινε αντιληπτός από εργάτες της Μονής που προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Εκείνος όμως τους απείλησε με το διαρρηκτικό εργαλείο που κρατούσε και το έσκασε επιβιβαζόμενος σε αυτοκίνητο και φεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι έρευνες από την Ασφάλεια Καρπενησίου δεν άργησαν να φέρουν καρπούς και σε συνεννόηση με συναδέλφους τους στην Αττική, εντοπίστηκε ο κακοποιός έξω από το σπίτι του σε περιοχή του λεκανοπεδίου και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Πρόκειται για 59χρονο που έχει απασχολήσει πολλάκις τις διωκτικές αρχές.

Εντός του αυτοκινήτου του, εντοπίστηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, αλλά και μέρος των κλοπιμαίων με μικρό χρηματικό ποσό.

Για την υπόθεση συνεχίζεται η έρευνα, ενώ για τον 59χρονο προκύπτει η εμπλοκή του και σε άλλες ανάλογες δράσεις σε ιερούς ναούς και μοναστήρια.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της ΓΕΠΑΔ Στερεάς:

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση ληστείας, η οποία διαπράχθηκε προχθές (29-05-2019) νωρίς το απόγευμα, σε Ιερά Μονή της Ευρυτανίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, 59χρονος ημεδαπός εισήλθε σε προσκυνηματικό χώρο της ανωτέρω Ιεράς Μονής, όπου με τη χρήση διαρρηκτικού εργαλείου (σκαρπέλου), παραβίασε ξύλινο κυτίο και αφαίρεσε από το εσωτερικό του χρήματα και τάματα.

Ο 59χρονος, κατά τη διαφυγή του, εθεάθη από δύο εργάτες στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής και προτάσσοντας προς αυτούς το προαναφερόμενο διαρηκτικό εργαλείο, τους απείλησε και ακολούθως επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και τράπηκε σε φυγή.

Άμεσα διενεργήθηκαν έρευνες για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, με αποτέλεσμα χθες (30-05-2019) το πρωί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, να συλληφθεί σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, μετά από σχετική παραγγελία του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, αλλά και στη κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κατσαβίδι, φακός και κόφτης,
  • σκαρπέλο και λεπίδι,
  • ζεύγος ελαστικών γαντιών και υφασμάτινο γάντι, καθώς και
  • το χρηματικό ποσό των (80,38) ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, μετά από περεταίρω αξιοποίηση στοιχείων, διακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς ενέχεται επιπλέον, το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, έως και την 29-05-2019, στη διάπραξη επτά (7) κλοπών και δύο (2) αποπειρών κλοπών, από Ιερούς Ναούς και Εικονοστάσια, διαφόρων περιοχών της Ευρυτανίας.    

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 59χρονου κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.