Πολιτική Προστασία: Η κακοκαιρία περνά και από τη Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 09:04 Πολιτική Προστασία: Η κακοκαιρία περνά και από τη Στερεά

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα με έντονα φαινόμενα ακόμη και χαλαζοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Για την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, που προβλέπει  βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές, συμπεριλαμβάνει και τη Στερεά Ελλάδα, μαζί με τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, και πιθανόν την Πελοπόννησο, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και την Πέμπτη (06-06-2019) στα κεντρικά και κυρίως βόρεια τμήματα της χώρας.

Από τον προϊστάμενο αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς, Πολύζο Ζώη, εστάλη σχετικό ενημερωτικό προς τους Δήμους και τους ΤΟΕΒ, ώστε να θέσουν σε υψηλή ετοιμότητα το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν και να λάβουν τα μέτρα σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους και με τις αρμοδιότητες , όπως αναφέρονται στο υπ. αριθμ. 9354/18-12-2018 Εγκύκλιος «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων» εγγράφων της Γ.Γ.Π.Π.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση