Ξεκινούν σήμερα οι Πανελλαδικές

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 09:20 Ξεκινούν σήμερα οι Πανελλαδικές

Ποδαρικό με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ – Αύριο Νέα Ελληνική Γλώσσα για τα παιδιά των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ.

Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, ξεκινούν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις με τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ.

Με το μάθημα των Νεοελληνικών (Γενικής Παιδείας) ξεκινούν στις 7 Ιουνίου και οι εξετάσεις των παιδιών των Γενικών Λυκείων, σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα:

1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2019 ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2019 ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου και της Υφυπουργού Μερόπης Τζούφη, για την πρόσβαση των αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) σε ποσοστά θέσεων του συνολικού αριθμού εισακτέων στην  τριτοβάθμια εκπαίδευση από φέτος, ισχύουν τα εξής για το ποσοστό των θέσεων σε Σχολές και Τμήματα συναφείς ή αντίστοιχες με τους τομείς των ΕΠΑΛ:

Έχουν πρόσβαση σε 333 σχολές και τμήματα ΑΕΙ. Στις σχολές  αυτές, οι θέσεις που διατίθενται για τους αποφοίτους ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 θα είναι στα ίδια επίπεδα με τις θέσεις που κατέλαβαν οι υποψήφιοι την περσινή χρόνια.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση