Η απάντηση του διευθυντή του 9ου Γυμνασίου στις καταγγελίες των Εκπαιδευτικών του ΣΔΕ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 07:02 Η απάντηση του διευθυντή του 9ου Γυμνασίου στις καταγγελίες των Εκπαιδευτικών του ΣΔΕ

Τη δική του απάντηση στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που δημοσιοποίησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Λαμίας, δίνει με επιστολή του ο Διευθυντής του 9ου Γυμνασίου Λαμίας, Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος προειδοποιώντας μάλιστα ότι θα προβεί σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια για τη διαφύλαξη της τιμής και της υπόληψής του απέναντι σε κάθε προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμισής του.

Η απάντηση:

«Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας λειτουργεί στο χώρο του 9ου Γυμνασίου Λαμίας από το Φθινόπωρο του 2019.

1. Από τότε και μέχρι σήμερα δεν έχει κοινοποιηθεί  από οποιονδήποτε  στο  9ου Γυμνάσιο Λαμίας έγγραφο για την τοποθέτηση του ΣΔΕ και τους χώρους που του παραχωρούνται. Αντιθέτως ο Διευθυντής του 9ου Γυμνασίου έχει δεχθεί μόνο ασαφείς και αλληλοσυγκρουόμενες  προφορικές εντολές γι’ αυτό το θέμα.

2. Στις συνεχείς εκκλήσεις του Διευθυντή του 9ου Γυμνασίου Λαμίας  για σύσκεψη των εμπλεκομένων μερών για τη σωστή λειτουργία των σχολείων η θέση του ΣΔΕ είναι ότι δεν ανήκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δεν ελέγχεται από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δεν συμμετέχει σε τέτοιες συσκέψεις.

3. Το ΣΔΕ δεν συμμετέχει με κανένα τρόπο στα έξοδα λειτουργίας του κτηρίου, τα οποία βαραίνουν εξ’ ολοκλήρου το 9ο Γυμνάσιο Λαμίας (λογαριασμός νερού, σακούλες σκουπιδιών, λάμπες, αποκατάσταση ζημιών στο κτήριο κ.α.).  Δεν έχει γίνει καμμία ενέργεια από τη Διεύθυνση του ΣΔΕ για καταμερισμό εξόδων και δεν υπάρχει καμμία πρόσθετη επιχορήγηση από τη Σχολική Επιτροπή προς το 9ο Γυμνάσιο για τα έξοδα που προκύπτουν από τη λειτουργία του ΣΔΕ.

4. Η θέρμανση λειτουργεί κανονικά στο ΣΔΕ όποτε λειτουργεί κανονικά και στο 9ο Γυμνάσιο. Τα έξοδα της συντήρησης ανήκουν αποκλειστικά στο 9ο Γυμνάσιο Λαμίας. Είναι άγνωστο αν τα έξοδα για το πετρέλαιο που καταναλώνει το ΣΔΕ έχουν κατατεθεί από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ στο Δήμο Λαμιέων.  Η ρύθμιση του συστήματος γίνεται καθημερινά μετά από συνεννόηση των Διευθυντών των δύο σχολείων. 

5. Το ΣΔΕ δεν διαθέτει καθαρίστρια. Στο 9ο Γυμνάσιο Λαμίας έχει διατεθεί μία καθαρίστρια  η οποία ταυτόχρονα διατίθεται και σε άλλα σχολεία. Το αποτέλεσμα είναι οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου να αντιμετωπίζουν μία τραγική κατάσταση κάθε πρωί με το άνοιγμα του σχολείου αφού δεν έχει καθαριστεί μετά την απογευματινή λειτουργία του ΣΔΕ. Το θέμα έχει τεθεί στην υπεύθυνη αντιδήμαρχο και από το Διευθυντή του 9ου Γυμνασίου και από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια από τη Διεύθυνση του ΣΔΕ για τη λύση του προβλήματος. Επισυνάπτονται και φωτογραφίες από το χώρο του 9ου Γυμνασίου από τις οποίες γίνεται σαφές και το τραγικό της καταστάσεως αλλά και το ότι για το ΣΔΕ δεν ισχύει ο αντικαπνιστικός νόμος

6. Οποιαδήποτε αίθουσα έχει ζητηθεί από το Διευθυντή του ΣΔΕ, έχει παραχωρηθεί με προσωπική ευθύνη του Διευθυντή του 9ου Γυμνασίου Λαμίας. Η αίθουσα εκδηλώσεων χρησιμοποιείται καθημερινά από το ΣΔΕ. Τα κλειδιά της αίθουσας δεν είναι δυνατόν να παραχωρηθούν χωρίς σχετικό έγγραφο. Οι φθορές στην αίθουσα εκδηλώσεων αποκαθίστανται με έξοδα του 9ου Γυμνασίου.

7. Η αίθουσα με τους ρούτερ των σχολείων βρίσκεται σε χώρο του 6ου ΓΕΛ Λαμίας. Στο χώρο αυτό εισέρχεται μόνο  ο Διευθυντής του 9ου Γυμνασίου μετά από άδεια του Διευθυντή του 6ου ΓΕΛ. Ο Διευθυντής του 9ου Γυμνασίου έχει φροντίσει για την απρόσκοπτη λειτουργία τηλεφώνου και ιντερνετ στο ΣΔΕ ακόμα και με προσωπικά του έξοδα. Το 9ο Γυμνάσιο έχει εξυπηρετήσει πάντοτε τους τεχνικούς που επισκέπτονται το σχολείο για θέματα που αφορούν το ΣΔΕ ενώ η Διεύθυνση του ΣΔΕ έχει επιδείξει πλήρη αδιαφορία.

8. Ο Διευθυντής του 9ου Γυμνασίου έχει πράξει περισσότερα από αυτά που του αναλογούν για τη στήριξη και λειτουργία του 9ου Γυμνασίου και  του ΣΔΕ. Τα μέλη του Συλλόγου των καθηγητών του ΣΔΕ πριν να προβούν σε καταγγελίες όφειλαν να ενημερωθούν για το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων από υπεύθυνα άτομα και όχι από ανθρώπους που απλώς ενδιαφέρονται να αποποιηθούν οποιασδήποτε προσωπικής ευθύνης τους.

Επιφυλασσόμενος για οποιαδήποτε νόμιμη  ενέργεια για τη διαφύλαξη της τιμής και της υπόληψής μου απέναντι σε κάθε προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμισής μου.

Ο Διευθυντής του 9ου Γυμνασίου Λαμίας και ευεργέτης του ΣΔΕ

Θεοδωρόπουλος Αθανάσιος

Φυσικός – MSc»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση