Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επ’ αόριστον απεργία στα διαγνωστικά κέντρα – Συμπαρίσταται ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 10:33 Επ’ αόριστον απεργία στα διαγνωστικά κέντρα – Συμπαρίσταται ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας

Κλειστά είναι από σήμερα Δευτέρα (10/6) τα διαγνωστικά κέντρα και γενικότερα τα ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας, για όλους τους ασθενείς είτε έχουν ιδιωτική ασφάλιση είτε μέσω ΕΟΠΥΥ.

Οι Ενώσεις Εργαστηριακών και Κλινικοεργαστηριακών γιατρών διαμαρτύρονται για τις υψηλές περικοπές στις αποζημιώσεις τους, ως αποτέλεσμα των υποχρεωτικών εκπτώσεων που καλούνται να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ.

Σε αυτόν τον αγώνα συμπαρίσταται και ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας, με ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του Χρήστος – Δημήτριος Γεωργίου και ο Γ. Γραμματέας Αθανάσιος Ντούζγος. Ειδικότερα αναφέρονται τα εξής:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας στηρίζει και αυτή τη φορά την απεργιακή κινητοποίηση των συναδέλφων εργαστηριακών που ξεκινά στις 10/6/2019, και συμπαρίσταται στο δίκαιο και εύλογο αγώνα τους για επαγγελματική και οικονομική επιβίωση.

Θα σταθούμε ως Ιατρική Κοινότητα αρωγοί στις προσπάθειές τους να αντισταθούν στις πολιτικές εκείνες του Υπουργείου, οι οποίες επιχειρούν με τον πιο ανάλγητο τρόπο να μετακυλήσουν το κόστος των επιλογών του για κοινωνικό κράτος στις πλάτες των ελευθεροεπαγγελματιών συναδέλφων.

Θα είμαστε δίπλα σε όλους τους ιατρούς - μέλη μας που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και θέλουμε να γνωρίζουν πως σε αυτό τον αγώνα δεν θα είναι μόνοι τους.

Θέλουμε για μία ακόμη φορά να ζητήσουμε από την τοπική κοινωνία την κατανόηση και τη στήριξή της.»