Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόσοι σπουδαστές εισάγονται στις Σχολές εμπορικού Ναυτικού – Η προκήρυξη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 21:59 Πόσοι σπουδαστές εισάγονται στις Σχολές εμπορικού Ναυτικού – Η προκήρυξη

Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής καθορίστηκε ο αριθμός των Ελλήνων σπουδαστών/σπουδαστριών που θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων και Μηχανικών.

Ειδικότερα κατά το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020, θα εισαχθούν 1340 σπουδαστές/στριες (775 Πλοίαρχοι και 565 Μηχανικοί).

Πίνακας κατανομής

Αναλυτικά ο αριθμός των εισακτέων χωρίζεται ως εξής:

σε ποσοστό 10%, ήτοι 116 Έλληνες σπουδαστές/στριες (67 Πλοίαρχοι και 49 Μηχανικοί), υποψηφίων εκ τέκνων ή αδελφών αναπήρων και θυμάτων πολέμου και Εθνικής Αντιστάσεως, τέκνων ή αδελφών αναπήρων και θυμάτων ειρηνικής περιόδου ως και υποψηφίων που είναι πολύτεκνοι,

σε ποσοστό 3% , ήτοι 35 Έλληνες σπουδαστές/στριες (20 Πλοίαρχοι και 15 Μηχανικοί), υποψήφιων γονέων και τέκνων πολυμελών οικογενειών με τρία ζώντα τέκνα από νόμιμο γάμο ή νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων άγαμων μητέρων με τρία μη αναγνωρισθέντα ζώντα τέκνα χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ηλικιακά όρια για την απόκτηση της ιδιότητας αυτής.

σε ποσοστό 2%, ήτοι 23 Έλληνες σπουδαστές/στριες (13 Πλοίαρχοι και 10 Μηχανικοί), υποψηφίων (α) ορφανών από τον ένα ή και από τους δύο γονείς ή τέκνων άγαμης μητέρας με ένα ή δύο μη αναγνωρισθέντα τέκνα, (β) με γονείς, τέκνα, αδέλφια, συζύγους που είναι τυφλοί ή κωφάλαλοι ή νεφροπαθείς, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή πάσχουν από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκουν στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών επειδή έχουν κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%.

Άνευ κατηγορίας 1157 Έλληνες σπουδαστές/στριες (670 Πλοίαρχοι και 487 Μηχανικοί).

Τελευταία προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών υποψηφίων της Πρώτης Γενικής Κατηγορίας ορίζεται η Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 και των υποψηφίων της Δεύτερης Γενικής Κατηγορίας η Πέμπτη 08 Αυγούστου 2019.

Διαβάστε την Προκήρυξη.