Καμία εμπιστοσύνη στον καιρό: Ζέστη μαζί με καταιγίδες και χαλάζι!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 12:34 Καμία εμπιστοσύνη στον καιρό: Ζέστη μαζί με καταιγίδες και χαλάζι!

Άστατος καιρός με έντονα φαινόμενα και θερμοκρασία που θα φτάσει ακόμη και τους 35ο

Σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες μάλιστα δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, προβλέπει για σήμερα ανήμερα του Αγίου Πνεύματος η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ήδη από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, σφοδρές καταιγίδες έπληξαν κυρίως τους ορεινούς όγκους της Φθιώτιδας, με τα μπουρίνια να διακόπτουν πρόωρα το μπάνιο όσων δε «χόρτασαν» τη θάλασσα το πρωί και το μεσημέρι.

Δυνατές βροχές σημειώθηκαν σε όλο το νομό χωρίς να δημιουργήσουν ωστόσο προβλήματα. Δυστυχώς το μπουρίνι ήταν η αιτία να χαθεί ένας νέος άνθρωπος στον Κορινθιακό, ενώ στα Φάρσαλα το χαλάζι έφθανε στο μέγεθος του κερασιού, κάνοντας ζημιές.

Ανάλογο καιρό περιμένουμε και σήμερα από το μεσημέρι και μετά με έντονα φαινόμενα ειδικότερα στην Κεντρική Στερεά.

Σημειώνουμε ωστόσο ότι η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα από 18 έως 34 βαθμούς (ψύχρα το πρωί και το βράδυ, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα στα χωριά μας με μεγάλο υψόμετρο), ενώ σε κάποιες περιοχές δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 35 σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι - βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα φθάνουν τοπικά και τα 5.

Σημειώνουμε τέλος ότι ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα, κάτι που θα φέρει σημαντική πτώση στη θερμοκρασία σε σχέση με την προηγούμενο 7ημερο. Τον υδράργυρο θα τον δούμε να ξανανεβαίνει από την Πέμπτη, με το Σαββατοκύριακο να υπόσχεται και πάλι… καλοκαίρι.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση