Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Όχι» του Εμπορικού Συλλόγου Σπερχειάδας στο κλείσιμο του Γραφείου της ΕΤΕ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 12:35 «Όχι» του Εμπορικού Συλλόγου Σπερχειάδας στο κλείσιμο του Γραφείου της ΕΤΕ

Διαβάστε τη διαμαρτυρία του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδας που αντιτίθεται στο κλείσιμο του Γραφείου Συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος:

"Ο εμπορικός σύλλογος Σπερχειάδας εκφράζει την δυσαρέσκεια, την απογοήτευση και την αντίδρασή του προς την κεντρική διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ για την απόφασή της να καταργήσει την λειτουργία του γραφείου συναλλαγών της στη Δημοτική Ενότητα Σπερχειάδας στις 21/6/2019 [Ανακοίνωση Γραφείου Συναλλαγών Σπερχειάδος ΕΤΕ 825_1].

Θεωρούμε πως η απόφαση αυτή που ακολουθεί μονομερώς τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια παραβλέπει προκλητικά το κοινωνικό κόστος και φανερώνει την πλήρη άγνοια ως προς τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των κατοίκων στην περιφέρεια. Στη Δημοτική Ενότητα Σπερχειάδας κατοικούν περισσότεροι από 7000 πολίτες ενώ η κωμόπολη της Σπερχειάδας λειτουργεί ως δορυφόρος 21 χωριών, των περισσότερων χωριών στο Δήμο Μακρακώμης, τα οποία εξυπηρετούνται από την λειτουργία του εν λόγω καταστήματος.

Πρόκειται για έναν πληθυσμό στην πλειοψηφία του ηλικιωμένο, χωρίς γνώσεις και πρόσβαση στις σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, και με δυσκολίες στην καθημερινή του μετακίνηση. Η έκδηλη απαξίωση προς τις ανάγκες των πολιτών ευαίσθητων κατηγοριών προκύπτει από τις «fast track» διαδικασίες της τράπεζας για συρρίκνωση του δυναμικού της με αιφνίδιες ανακοινώσεις που δεν επιτρέπουν ένα γόνιμο διάλογο για την εύρεση λύσεων στα δυσεπίλυτα προβλήματα που δημιουργούνται. Η απόφαση αυτή της κεντρικής διοίκησης της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ θεωρούμε πως σηματοδοτεί και συνεπικουρεί σε μια γενικότερη κατεύθυνση υποβάθμισης και αποψίλωσης υπηρεσιών από την ελληνική περιφέρεια, γεγονός που δεν συνάδει με την μακρόχρονη ιστορία της ΕΤΕ.            

Ως εμπορικός σύλλογος δεν αντιλαμβανόμαστε την απαξίωση αυτή από την κεντρική διοίκηση της ΕΤΕ και δεν αποδεχόμαστε την τραπεζική μας απομόνωση ως πολίτες β΄ κατηγορίας. Ως μία κυρίαρχα αγροκτηνοτροφική περιοχή που στηρίζουμε έμπρακτα την οικονομία και την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας, μας αξίζουν ίσες ευκαιρίες και αντιμετώπιση. Καλούμε την διοίκηση της ΕΤΕ να ανακαλέσει αυτή την άδικη απόφασή της λαμβάνοντας υπόψη τον παράγοντα άνθρωπο, την ανάγκη και το δικαίωμά του να έχει πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα. Τέλος θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως με σύμμαχο την ισχυρή θέληση της τοπικής κοινωνίας θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο ώστε να διεκδικήσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας των τραπεζικών καταστημάτων στη δημοτική μας κοινότητα διασφαλίζοντας την πρόσβαση των πολιτών στις τραπεζικές υπηρεσίες."