Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα πανελλήνια διάκριση για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 21:38 Νέα πανελλήνια διάκριση για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ακόμη πανελλήνια διάκριση για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.

Φέτος, 294 σχολεία με 738 σχολικές προσεγγίσεις κατέγραψαν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου και τις κατέθεσαν στο Bravo Schools, τον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ.

Στον στόχο «ποιοτική εκπαίδευση» οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ΟΥ Δημοτικού Σχολείου Λαμίας κατέθεσαν την εργασία τους «Οι 12 άθλοι του σύγχρονου Ηρακλή».

Η δράση αυτή εκπονήθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων της Ιστορίας, των ΤΠΕ και της Ευέλικτης Ζώνης με την εποικοδομητική συνεργασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών των δύο τμημάτων της Γ' τάξης, Κεφαλά Τασούλας (δασκάλα), Καραματσούκη Φούλης (δασκάλα), Τάσση Παρασκευής (πληροφορικός), Ροντογιάννη Μαριάννας (μουσικός), Μαγκλάρα Χαράς (Γαλλικών).

Αφορά τα σύγχρονα προβλήματα που προκύπτουν από τη χρήση της νέας τεχνολογίας και τις λύσεις που προτείνουν οι μαθητές σε αυτά. Το βίντεο που δημιουργήθηκε αξιολογήθηκε από κριτική επιτροπή και απέσπασε μεταξύ των υπολοίπων συμμετοχών τη διάκριση ως η καλύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση στο Στόχο 4 - Ποιοτική εκπαίδευση στην κατηγορία Μαθητικές Δημιουργίες.

Απολαύστε την εξαιρετική δημιουργία των παιδιών της Γ’ Τάξης του 1ου Δημοτικού: