Συγκλονίζει ο θείος των παιδιών: «Δεν πάμε για κηδεία, πάμε για γάμο»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 08:32 Συγκλονίζει ο θείος των παιδιών: «Δεν πάμε για κηδεία, πάμε για γάμο»

«Να ευχηθείτε να έχουν καλό παράδεισο τα παιδιά μας», έλεγαν οι χαροκαμένοι γονείς....

Η κηδεία των δυο παιδιών θα γίνει στις 5:00' το απόγευμα της Παρασκευής στο χωριό Καλαπόδι της Φθιώτιδας, όπου συγγενείς και φίλοι θα πουν το «τελευταίο αντίο» στα δύο αδέρφια που χάθηκαν με τρεις ημέρες διαφορά στο φοβερό τροχαίο δυστύχημα της Αταλάντης.

Μιλώντας με συγκλονιστικά λόγια στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο θείος των δύο αδερφιών που χάθηκαν στο τροχαίο της Αταλάντης, ο οποίος ήταν και νονός της 15χρονης Σόνιας, είπε: «Δεν πάμε για κηδεία, πάμε για γάμο. Αυτό αξίζει να κάνουμε σε αυτά τα παιδιά. Είχαν τη ζωή μπροστά τους και έσβησαν όλα ξαφνικά....»

Με σπασμένη φωνή και φανερά συγκινημένος, περιέγραψε τον αγώνα που έδωσε η ανήλικη για να κρατηθεί στη ζωή: «Ήταν άνιση η μάχη που έδινε. Πάλευε το κακόμοιρο μέχρι τελευταία στιγμή να σωθεί. Τι να πούμε σε αυτούς τους γονείς; Κάνε κουράγιο;»

Όπως εξήγησε, «Οι γονείς αντλούσαν δύναμη από ένα πράγμα. Είχαν μία μικρή ελπίδα ότι θα ζούσε το κοριτσάκι. Η αγάπη του κόσμου να είναι η σκάλα που θα μπορέσει να κρατήσει στη ζωή αυτούς τους ανθρώπους». 

Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες για τη συμπαράσταση που έδειξαν στην οικογένεια.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Μαζί Σου» όταν οι γονείς -που είναι υπόδειγμα θάρρους και ψυχικής δύναμης- έμαθαν πως έφυγε από τη ζωή και η 15χρονη Σόνια τους, έλεγαν σε όλους όσοι έσπευσαν στο πλευρό τους:

«Να ευχηθείτε να έχουν καλό παράδεισο τα παιδιά μας», καθώς πρόκειται για μία οικογένεια που πιστεύει βαθιά στον Θεό.

Μάλιστα όλο αυτό το διάστημα που το «Αττικόν» είχε γεμίσει από συμμαθητές των παιδιών που πήγαιναν για να τους παρηγορήσουν, οι γονείς της Σόνιας και του Γιώργου τους έδιναν δύναμη λέγοντας: «Σταματήστε να κλαίτε, κοιτάξτε μπροστά».

Το χρονικό της τραγωδίας

Πήραν το αυτοκίνητο του παππού να πάνε για μπάνιο και σε μια στροφή έγινε το κακό.

Τα δύο αδέρφια έμεναν στην Αθήνα αλλά είχαν πάει στο χωριό τους, το Καλαπόδι Λοκρίδας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Το μεσημέρι της Κυριακής αποφάσισαν να πάνε για μπάνιο. Ο 21χρονος που είχε δίπλωμα οδήγησης, ζήτησε από τον παππού του να του δώσει το αυτοκίνητο για να πάει στη θάλασσα με την αδερφή του. 

Ο παππούς του το έδωσε και έτσι ο 21χρονος ξεκίνησε με την 16χρονη αδερφή του για την παραλία. Δυο χιλιόμετρα πριν φτάσουν στην Αταλάντη, σε μια στροφή, ο 21χρονος Γιώργος χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο αρχικά πέφτει με σφοδρότητα πάνω στις μπάρες και στη συνέχεια κάνοντας τούμπες βγαίνει εκτός δρόμου.

Όσοι βρέθηκαν στο σημείο περιγράφουν σοκαρίστηκες εικόνες. Το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου έχει γίνει μια άμορφη μάζα, μέσα στην οποία είναι εγκλωβισμένα τα δυο αδέλφια.

Οι πυροσβέστες και οι διασώστες του ΕΚΑΒ ανασύρουν νεκρό τον 21χρονο οδηγό και πολύ σοβαρά τραυματισμένη την 15χρονη αδελφή του, που δυστυχώς τρεις ημέρες μετά κατέληξε.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση