Απολογισμός Καθαρισμού στην Παραλία Στυλίδας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 09:47 Απολογισμός Καθαρισμού στην Παραλία Στυλίδας

Ο καθαρισμός της παραλίας της Στυλίδας εξελίχθηκε σε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Αν και ήταν ο πρώτος σε σειρά καθαρισμός για αυτό το καλοκαίρι συγκεντρώθηκαν συνολικά 35 εθελοντές. Στο σημείο συνάντησης υπήρχαν ήδη κάποιοι εθελοντές και από την τοπική οργάνωση Green Gulf. Επιπλέον, κάποιοι από εθελοντές γνωρίζοντας για τη δράση του Sea Change Remake Plastic Lab είχαν επίσης συλλέξει πλαστικά μπουκάλια τα οποία είχαν φέρει ειδικά για το εργαστήριο επαναχρησιμοποίησης πλαστικού.

Ξεκινώντας τον καθαρισμό, προσπαθήσαμε να διαχωρίσουμε τους σάκους σε αυτούς με τα ανακυκλώμενα υλικά και μη. Σε γενικές γραμμές, οι εθελοντές ήταν αρκετά θερμοί και θετικοί με την ενέργειά αυτή. Το κλίμα αρκετά ευχάριστο η ώρα στην οποία συγκεντρώσαμε τα υλικά αρκετά αποδοτική.

Σχετικά με τα απορρίμματα που συλλέχθηκαν, η πλειοψηφία αποτελούνταν από πλαστικά υλικά. Υπήρχε μεγάλη ποσότητα σε γόπες, πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια μίας χρήσεως και καλαμάκια. Ακολουθούσαν οι συσκευασίες, σακούλες καθώς  και κομμάτια πλαστικού. Ένα άλλο στοιχείο ήταν και η μεγάλη ποσότητα σε μεταλλικές βίδες και πρόκες στην περιοχή του πάρκου δίπλα στην παραλία.

Συνοψίζοντας, οι εθελοντές υποδέχτηκαν με μεγάλη θερμότητα την ομάδα του Wheeling2help που αποτελούνταν από 4 άτομα, ενθαρρύνοντας μας να συνεχίσουμε το έργο και επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον τους να είναι και αυτοί μέρος της προσπάθειάς μας και για τους καθαρισμούς που θα ακολουθήσουν. 

Επόμενος καθαρισμός: Κυριακή 30 Ιουνίου στις 11.00πμ στην παραλία στο Αχλάδι Φθιώτιδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση