Στερεά: Μέση επικινδυνότητα για κίνδυνο πυρκαγιάς το Σάββατο 22 Ιουνίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 13:41 Στερεά: Μέση επικινδυνότητα για κίνδυνο πυρκαγιάς το Σάββατο 22 Ιουνίου

Στα μπλε, είναι για το Σάββατο 22 Ιουνίου η Περιφέρεια Στερεάς πλην του νομού Ευρυτανίας που είναι στα πράσινα, στο σχετικό χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για εκδήλωση πυρκαγιάς, ωστόσο λόγω της αστάθειας της ατμόσφαιρας με τους πολλούς κεραυνούς αρκετές δασικές εκτάσεις κινδύνευσαν και κινδυνεύουν τις τελευταίες 13 ημέρες.

Επιπλέον η ανθρώπινη απροσεξία πάντα βάζει… το χέρι της για να ανάψει τη φλόγα όπως πιθανότατα συνέβη σε δύο περιπτώσεις πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν την Πέμπτη (20/6) σε Δήλεσι και Τραχήλι Ευβοίας.

Στην πρώτη περίπτωση η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 10:15’ το πρωί σε αγροτική έκταση και πρόλαβε να κάψει 5 στρέμματα καλαμιών, καθώς στη συνέχεια κατασβήστηκε από πυροσβέστες της ΠΥ Οινοφύτων.

Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 16:15’ το απόγευμα, σε αγροτοδασική έκταση στο Τραχήλι Ευβοίας και έκαψε έκταση πέντε στρεμμάτων με θάμνους και ελαιόδεντρα. Και εδώ η επέμβαση των ανθρώπων των ΠΥ Αλιβερίου και Κύμης ήταν καθοριστική.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια των πυρκαγιών, διενεργούν τα αρμόδια ανακριτικά τμήματα Οινοφύτων και Αλιβερίου αντίστοιχα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση