Η απόφαση εξουσιοδότησης για απαγόρευση κυκλοφορίας σε ευπαθείς περιοχές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 09:13 Η απόφαση εξουσιοδότησης για απαγόρευση κυκλοφορίας σε ευπαθείς περιοχές

Κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς…

Με ημερομηνία 25 Ιουνίου 2019, εστάλη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, η απόφαση εξουσιοδότησης προς τους Περιφερειάρχες Κώστα Μπακογιάννη και Κώστα Αγοραστό για τη σύγκληση των Συντονιστικών Οργάνων (ΣΟΠΠ) των Περιφερειακών Ενοτήτων με εντολή τους προς τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες, προκειμένου να εφαρμόζεται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε Ενικούς δρυμούς, δάση και ¨ευπαθείς¨ περιοχές, σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες που επικρατούν στην περιοχή ευθύνης τους.

Ακολούθησε αμέσως μετά η σχετική απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Θύμιου Καραΐσκου για όλη την αντιπυρική περίοδο, όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα βρίσκεται σε επίπεδο «4» και πάνω.

Αναλυτικά η απόφαση:

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και στα περιαστικά δάση των Δήμων της Π.Ε. Φθιώτιδας για όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου του έτους 2019. H παραπάνω απαγόρευση θα ισχύει τις ημέρες, που ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών, που δημοσιεύεται από την προηγούμενη ημέρα στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), παρουσιάζει για τις περιοχές που εφαρμόζεται η απαγόρευση κατάσταση κινδύνου, 4 (πολύ υψηλή), ή 5 (κατάσταση συναγερμού) και θα ισχύει από την 12η βραδινή της τρέχουσας ημέρας έως την 12η βραδινή της επομένης ημέρας.

Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία εντός των ασφαλτοστρωμένων επαρχιακών οδών (πλην της εξαίρεσης που αναφέρεται παρακάτω), των οδών εντός των κατοικημένων τόπων, των αγροτικών οδών, που συνδέουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις πλησίον των κατοικημένων τόπων, καθώς και των δρόμων που επικοινωνούν με παραλίες. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κατά τόπους αγροκτηνοτρόφοι, διαμένοντες στις περιοχές αυτές, δασεργάτες, μελισσοκόμοι, προσωπικό εργοταξίων και εργοληπτικών εταιρειών, που εκτελούν έργα ή εργασίες κατόπιν αδείας των αρμοδίων δασαρχείων.

Οι παραπάνω εξαιρέσεις δεν ισχύουν για τους μη έχοντες εντοπιότητα (παραθεριστές, εκδρομείς, κλπ).

Για την ενημέρωση του κοινού θα εκδίδεται δελτίο τύπου, ενώ το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φθιώτιδας, μία ημέρα πριν την έναρξη της απαγόρευσης θα αποστέλλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ή τηλεομοιοτυπία (fax) για την ενημέρωση των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

Η παρούσα απόφαση θα υλοποιηθεί με μέριμνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας , των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού και των αρμοδίων κάθε φορά Δασαρχείων τα οποία και θα καθορίζουν κατά την κρίση τους τα δάση και τις περιοχές που θα ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης, λαμβάνοντας υπόψη τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών της Γ.Γ.Π.Π. και τις ιδιαιτερότητες που επικρατούν στην περιοχή ευθύνης τους. Καλούνται οι Δήμοι της ΠΕ Φθιώτιδας να συνδράμουν για την τήρηση της παρούσας στα πλαίσια της χωρικής ευθύνης τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com