Ο Γιάννης Οικονόμου στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 20:32 Ο Γιάννης Οικονόμου στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας

Τους εκπροσώπους των ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας και Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας συνάντησε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Οικονόμου.

Τη συζήτηση απασχόλησαν θέματα που αφορούν το αστυνομικό προσωπικό τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Σε κεντρικό επίπεδο, ο κ.Οικονόμου ενημερώθηκε κυρίως για τα ζητήματα της επαναφοράς των οργανικών θέσεων, του μισθολογίου και των εκτός έδρας αποζημιώσεων, ενώ στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα όπως η επικινδυνότητα του επαγγέλματος και η αναβάθμιση των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, στις οποίες όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι εκπρόσωποι των δύο ενώσεων  ‘προσλήψεις πρέπει να γίνονται μόνο μέσω πανελλήνιων εξετάσεων’.

Σε τοπικό επίπεδο, η επανίδρυση των φυλακών Δομοκού ως φυλακών υψίστης ασφαλείας με έμφαση στη στελέχωση και τη φύλαξή τους εφόσον τελικά επιλεγεί το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, ήταν ένα από τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν. Ωστόσο, και οι δύο πλευρές συμφωνήσαν πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να εξασφαλιστεί  ότι δεν θα υπάρξει καμία αποδυνάμωση στο υπάρχον δυναμικό   της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Τέλος, ο κ.Οικονόμου  ζήτησε να ενημερωθεί για το ενδεχόμενο ίδρυσης Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στην περιοχή, καθώς και για τα επιμέρους θέματα των κτιριακών εγκαταστάσεων και της υλικοτεχνικής υποδομής που απαιτούνται για την σωστή λειτουργία  της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση