Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τελικά τι μύριζε τόσο πολύ άσχημα στη Λαμία;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 09:12 Τελικά τι μύριζε τόσο πολύ άσχημα στη Λαμία;

Ανάμεσα στους χιλιάδες Λαμιώτες που αντιμετώπισαν το μεσημέρι της Τετάρτης (26/6) την έντονη δυσοσμία, ήμασταν κι όλοι εμείς που εργαζόμαστε στο LamiaReport.

Αρχίσαμε να ψάχνουμε, πιστεύοντας ότι η άσχημη μυρωδιά  ήταν μόνο στο κέντρο της Λαμίας. Φροντίσατε όμως εσείς να μας ενημερώσετε ότι ήταν σχεδόν παντού.

Στο Χαλκιοπούλειο, στην Εθνική, στο Παγκράτι, στην Νέα Άμπλιανη, στον Άγιο Λουκά, στην οδό Καραϊσκάκη, στην Υψηλάντη, στο Κολυμβητήριο, στην Αμφιθέα, στα Γαλανέικα, στους Αγίους Θεοδώρους. Γενικά δεχτήκαμε τηλεφωνήματα από παντού και στη συνέχεια δεχτήκαμε δεκάδες e-mail, όπως και σχόλια στο Facebook που μας έδωσαν δυστυχώς ή ευτυχώς πάνω από 30 ερμηνείες!

Κάποιες εξ αυτών ήταν δύσκολο να επαληθευτούν, ενώ κάποιες άλλες εμπλέκουν συγκεκριμένες επιχειρήσεις, χωρίς να υπάρχει τουλάχιστον σε αυτή τη φάση αποδεικτικό υλικό.

Γεγονός ήταν πάντως ότι δε βρέθηκε χαλασμένη αποχέτευση, όπως υποψιαστήκαμε αρχικά μη γνωρίζοντας ότι το πρόβλημα ήταν σε όλη την πόλη. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον επίσημο διαχειριστή, τη ΔΕΥΑΛ.

Επίσης δεν καταγράφηκε κάποιο συμβάν από τις αστυνομικές υπηρεσίες σχετικά με ρύπανση από κάποιον ιδιώτη ή επαγγελματία.

Πολλοί συνδύασαν τη δυσοσμία με τη νεροποντή που προηγήθηκε. Με τι όμως ανακατεύτηκε; Κοπριά, υπόνομο, ζωικά υποπροϊόντα, βαμβακόσπορο, λύματα που έφτασαν στη γερμανική τάφρο, σκουπιδότοπο, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, ωστόσο κάποιοι μας ενημέρωσαν ότι είδαν συγκεκριμένα πράγματα σε συγκεκριμένα μέρη. Αν υπάρξει λοιπόν επόμενη φορά, τότε ίσως να ξέρουμε από πού να ξεκινήσουμε για να υπάρξει και οπτικό υλικό, ειδοποιώντας αυτή τη φορά και την αστυνομία.

Θέλουμε όμως ειλικρινά να σας ευχαριστήσουμε για την τεράστια ανταπόκριση, που μπορεί σε αυτή τη φάση να μην έδωσε με σιγουριά την απάντηση, όμως αποδείξατε ότι τίποτα δε μένει κρυφό από τον… ήλιο αν ευαισθητοποιηθούμε ως πολίτες.

Σας ευχαριστούμε και μαζί συνεχίζουμε την έρευνα…