Έρχεται καύσωνας από την Τετάρτη, έως 41 βαθμούς ο υδράργυρος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 19:25 Έρχεται καύσωνας από την Τετάρτη, έως 41 βαθμούς ο υδράργυρος

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που τοπικά θα φτάνουν τους 40 ως 41 βαθμούς Κελσίου, θα επικρατήσουν στη χώρα μας από την Τετάρτη έως την Παρασκευή.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που τοπικά θα φτάνουν τους 40 ως 41 βαθμούς Κελσίου, θα επικρατήσουν στη χώρα μας από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, καθώς οι θερμές αέριες μάζες, οι οποίες «έκαψαν» τη Δυτική Ευρώπη, μετακινούνται ανατολικά και θα επηρεάσουν βαθμιαία την Ανατολική Ευρώπη και την Ελλάδα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών προβλέπεται από την Παρασκευή, ενώ την Πέμπτη στα βόρεια ηπειρωτικά και την Παρασκευή και στα κεντρικά, θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Εν τω μεταξύ και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για τον επερχόμενο καύσωνα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η θερμοκρασία θα ανεβαίνει δύο βαθμούς κάθε ημέρα μέχρι την Πέμπτη.

"Σήμερα Δευτέρα το "ταβάνι" θα είναι οι 34-35 βαθμοί Κελσίου, την Τρίτη τα θερμόμετρα θα δείξουν 36 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη 38 βαθμούς Κελσίου και την Πέμπτη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου", είπε και πρόσθεσε: "Θα έχουμε μια θερμή εισβολή διάρκειας τριών ημερών. Θα τη νιώσουμε κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη θα έχουμε συνθήκες καύσωνα στη χώρα". Υποστήριξε, ακόμη, ότι "αρκετή ζέστη θα έχουμε και την Παρασκευή".

Όπως είπε ο μετεωρολόγος, "καυτός" θα είναι ο καιρός σε Θεσσαλία, Αργολίδα, Ανατολική Στερεά, Βοιωτία, Ανατολική Πελοπόννησο.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση